Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nieuwjaarsconcert Excelsior

publicatiedatum: za 4 januari 2020

De kop en staart van dit, gratis Nieuwjaarsconcert( op 11 januari in de Grand Salon, Plein 7, van 15:00 tot 17:00 uur,) zijn traditioneel te noemen, want Excelsior opent het concert met een muzikale nieuwjaarswens en sluit af met toepasselijke en overbekende Strauss melodieën. Maar verder is het programma een unieke en verrassende belevenis met gastzangeressen en diverse solisten.

 

Een muzikale belevenis

 Zo schakelt het orkest moeiteloos tussen de technisch uitdagende concertwerken Overture to a new age (Jan de Haan) en Fiest cu tres Banda (Pi Scheffer), en de meer populaire nummers als My heart will go on (Celine Dion), Vivo per lei (Andrea Bocelli) en The Rose (Bette Midler).

 

Ook worden zeven solisten uit het orkest in 'the spotlight' gezet met pittige solostukken voor bugel (Concierto d'Aranjuez), baritons (Duet uit de Parelvissers) en trompetten (Trumpet Fiësta). De twee muzikale gasten, Cindy de Rouw en Sofie de Bruijn, zingen het openingsnummer maar brengen ook een bijzonder eerbetoon aan Ramses Shaffy met het nummer Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.
Het orkest speelt nog meer Shaffy-klassiekers, waaronder 'We zullen doorgaan'.

 

Heel toepasselijk nu Excelsior in de schijnwerpers staat als genomineerde voor de Cultuurprijs Woerden 2019. Want hoe de verkiezing op 23 januari ook uitvalt, Excelsior vervult al vanaf 1903 een culturele rol in Woerden en zal ook in de toekomst blijven doorgaan met het organiseren van unieke muzikale evenementen.

 

Nieuwjaarsconcert Excelsior

zaterdag 11 januari 2020, 15:00 – 17:00 uur, Grand Salon Plein 7, Kerkplein 7, Woerden, gratis toegang