Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Verkeerslichten stationcircuit terug?

publicatiedatum: zo 5 januari 2020

In een brief aan de gemeente vraagt een inwoner van Woerden om de verkeerslichten rond de Snellerbrug en het stationsgebied weer terug te plaatsen. Volgens de indiener van deze brief zou een ambtenaar circa 13 jaar geleden "op eigen houtje" de lichten hebben uitgezet om de ontstane files te beperken. Er werd toen besloten de lichten bij wijze van proef uit te laten. consequenties

 

Toen uit die proef bleek dat zonder verkeerslichten ook het fileprobleem uit de wereld was, zijn de lichten definitief verwijderd.

 

Nu vraagt iemand ze weer terug te zetten om de doorstroming te verbeteren. Dit omdat het verkeer dagelijks vast staat en er iets moet gebeuren voor de veiligheid en de irritatie van verkeersdeelnemers.

 

Wij van de redactie weten niet of dit een goed idee is.

Misschien moet er wel iets veranderen aan de verkeersstromen rond de brug, (volgens ons is de belangrijkste "botleneck" de afslag naar Links vanuit het centrum.) Maar we hebben nog wel heel levendige herinneringen aan het al muurvast staan op burgemeester Vosbrug toen de stoplichten rondom het stationscircuit* er nog stonden, volgens ons zijn die al 20 jaar "weg".

 

Eerst maar eens heel goed naar de consequenties (en andere alternatieven) kijken alvorens de "burgemeester Bos discotheek" (zoals we de ruim 20 (!) verkeerslichten rondom station en brug vroeger noemde) op deze plek weer terugzetten.

 

Van den Does in het AD

Een paar jaar na de Boerendijk (1979) kwamen er ook verkeerslichten nabij de Stationsweg. ,,Er stond toen ook een verkeerslicht op de Utrechtsestraatweg voor het oude postkantoor, maar dat bleek één groot fiasco. De lichten werden snel weggehaald en daarna liep het veel beter", herinnert Van der Does zich nog.