Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Bredius natuurspeeltuin.

publicatiedatum: za 15 februari 2020

In het Brediuspark in Woerden komt een natuurspeeltuin. Kinderen kunnen er lekker klauteren, er komen stapstenen door het water, speeleilanden, tunneltjes en er kunnen hutten gebouwd worden. De bedoeling was eerst om van het hele grasveld een speeltuin te maken, maar dat bleek niet haalbaar te zijn.

 

Daarom wordt nu de helft van het grasveld ingericht als natuurspeeltuin. Als alles meezit dan kan er in de zomer van 2020 gespeeld worden.

De hele speeltuin wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Nu al ligt er een aantal bomen aan de zijkant die voor de nieuwe speelplek worden gebruikt. Bij het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de kinderen. In oktober 2018 konden zij een ontwerp indienen met hun droomspeelplek. Er komen in de natuurspeeltuin veel water en groen en een leuke speelplek. Deze speelplek wordt ook toegankelijk voor kinderen met een beperking.


Spelen, sporten en picknicken

Het oorspronkelijke ontwerp om eerst van het hele grasveld een speeltuin te maken, bleek te duur in aanleg en in onderhoud. Ook zou een te grote natuurspeelweide niet passen in het landschap. Dat is te lezen op de website van Landgoed Bredius. Daarom heeft Sigrun Lobst een nieuw ontwerp gemaakt. Nu wordt dus de helft van het veld gebruikt. Zo kun je op de andere helft gewoon blijven sporten en picknicken.


Hoop op zomer 2020

De verwachting van Stichting Landgoed Bredius is dat het nieuwe ontwerp financieel wel haalbaar is. Nu wordt er gezocht naar een aannemer om de speeltuin aan te leggen en naar subsidies. De hoop is dat de natuurspeeltuin in de zomer van 2020 gereed is. Dan hebben we er in Woerden weer een pareltje bij! Zie hieronder het ontwerp:
natuurspeeltuin brediuspark
Afbeelding: Landgoed Bredius