Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Sekse-ongelijkheid in Woerden

publicatiedatum: wo 1 januari 2020

Ook in Woerden bestaat politiek sekse-ongelijkheid. In de gemeenteraad is 48 procent vrouw. Woerden doet het in dat opzicht goed ten opzichte van veel andere Nederlandse gemeenten. Maar het college van B&W bestaat in Woerden daarentegen alleen maar uit mannen. Over heel Nederland is 27 procent van de wethouders een vrouw. In de cultuur is dit heel anders.

 

Van de proffesionele instellingen in Woerden , Klooster, Museum, Bibliotheek, Kuvo is maar liefst 100 % vrouw en ook enkele andere kunst, cultuur-organisaties hebben in Woerden  een vrouw "aan het roer." (Dit geld ook voor een aantal maatschappelijke organisaties in Woerden.)

 

Het CPW heeft óók een vrouw als bestuursvoorzitter en van de zeven bestuurleden zijn er "slechts"2 van het mannelijke geslacht, of hoor je eigenlijk tegenwoordig "gender" te zeggen? Bij ons op de redactie van Cultuur Lokaal is het "armoe troef" 100 % man (maar we zijn dan ook nog maar met zijn tweeën).

 

Nederland is volgens het World Economic Forum gezakt op de ranglijst die de gelijkheid van de seksen weergeeft. Ons land zakte naar de 38ste positie, 11 plaatsen lager dan vorig jaar.