Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Genomineerden Cultuurprijs Woerden 2019

publicatiedatum: wo 25 december 2019

Maar liefst 29 kandidaten werden er door Woerden aangedragen. De jury had dan ook een ingewikkelde klus om uit de 29 kandidaten vier genomineerden te kiezen. De genomineerden voor die felbegeerde Cultuurprijs Woerden 2019 zijn (in willekeurig volgorde): • Koor Bravour • Fanfarekorps Excelsior • Rie theater • Kunstpark/Akoestival

 

“Vier gedreven partijen die zich kenmerken door een grote groep creatieve en enthousiaste vrijwilligers en die allen werken vanuit de verbinding met, door en voor Woerden”, aldus Marianne de Goeij (bestuur Cultuurprijs Woerden), “vier kanshebbers, allen van grote culturele waarde binnen Woerden.”

 

Jury

De jury heeft wat wisselingen gekend in de afgelopen weken, doordat enkele juryleden betrokken waren bij diverse aangedragen kandidaten. Dit zou de keuze kunnen beïnvloeden, dus is er gekozen om deze juryleden te vervangen. De jury bestaat nu uit: Carole Leroy (Kuvo), Bob Duindam (oud wethouder Cultuur), Chantal Stuart (beleidsmedewerker Cultuur Gemeente Woerden), Emmy Luidinga en Sofie de Bruijn (winnares Aanmoedigingsprijs 2018).

 

Afgelopen zondag werden de genomineerden persoonlijk gefeliciteerd door het bestuur van de Cultuurprijs en geïnformeerd over de aanloop naar de uitreiking op 23 januari.
Aan de jury rest nu nog de schone taak om in de aankomende weken een keuze te maken uit de vier genomineerden en daarmee de winnaar te bepalen.
De winnaar van de Cultuurprijs Woerden ontvangt een cheque t.w.v. maar liefst € 3.000,=.

 

Uitreiking

De uitreiking vindt op 23 januari 2020 plaats in het Klooster, voor genodigden.

-foto genomineerden, op de stoep van het Klooster-