Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Klooster Jeugdorkest 2020

publicatiedatum: di 24 december 2019

start van het nieuwe Klooster Jeugdorkest op donderdag 9 januari in Het Klooster. Het Klooster Jeugd Orkest is een projectorkest dat repeteert van januari tot mei/juni. Het orkest is samengesteld uit leerlingen van Het Klooster en bestaat uit strijkers, blazers, ritme-sectie en bij een aantal stukken ook zang. De muzikale leiding is in handen van dirigent en arrangeur Casper Dik.

 

Het repertoire is veelzijdig.

Zo speelt het jeugdorkest popmuziek, filmmuziek en klassieke muziek en cross-overs tussen de verschillende genres.

Ieder seizoen probeert Het Klooster voor de leden van het Jeugdorkest bijzondere projecten te organiseren om op te treden. De afgelopen jaren heeft het orkest diverse uitwisselingen gedaan in Nederland, Duitsland, Belgiƫ, Oostenrijk, Denemarken en Zweden. Het Klooster Jeugdorkest doet dit jaar in ieder geval mee aan het Klooster Popzolder Festival op zaterdag 28 maart 2020. Daarnaast staan er nog verschillende andere optredens op het programma.

 

Wil je meespelen?

Je bent ook van harte welkom om mee te spelen met het Klooster Jeugdorkest als je geen instrumentale lessen volgt bij Het Klooster, maar wel voldoende spelniveau hebt op je instrument. Het is altijd mogelijk om een keer op proef mee te spelen.

 

Kijk voor meer informatie en inschrijven op kloosterwoerden.nl.