Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Natasja Heemskerk nieuwe directeur Klooster

publicatiedatum: di 10 december 2019

Mw. Natasja Heemskerk is door de Raad van Toezicht benoemd tot directeur-bestuurder van Het Klooster Woerden.Per 1 december heeft zij de leiding over Het Klooster, het theater en centrum voor kunsteducatie in Woerden. Natasja (1970) heeft brede ervaring in verschillende sectoren. De laatste elf jaar was zij directeur van Theater de Muze in Noordwijk.

 

Een multifunctioneel cultureel complex met onder meer een theater en bioscoop.Natasja is verheugd over haar benoeming en deze nieuwe uitdaging.

 

Zelf zegt ze hierover: “Na ruim elf jaar ga ik de rode stoelen van theater de Muze omruilen voor de groene stoelen van Het Klooster. Enorm blij ben ik, dat ik de functie van directeur ga vervullen en ik hoop Het Klooster nog verder uit te bouwen als hét podium van de Stad Woerden en zeker als centrum voor kunsteducatie binnen de regio. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan in de historische stad Woerden midden in het Groene Hart!”.

 

Het Klooster is in haar ogen een unieke organisatie waar veel mensen genieten van podiumkunsten, door deze zelf te beoefenen en het in het theater te beleven. De cursussen en lessen in muziek, dans en theater die door Het Klooster worden verzorgd, zijn bepalend voor de culturele ontwikkeling van veel Woerdenaren.

 

Het markante gebouw biedt een podium aan voorstellingen van topartiesten en lokale initiatieven. Het beleid van Het Klooster in de afgelopen jaren is erop gericht geweest om de maatschappelijke inbedding te vergroten en de samenwerking met collega-instellingen en lokale partners te bevorderen. Dit lukt goed, en Natasja wacht de schone taak dit te continueren en verder uit te bouwen.

 

Allen die bij de selectieprocedure betrokken waren, hebben er het vertrouwen in dat zij haar nieuwe rol met verve zal vervullen, aldus Ronald Deege, voorzitter Raad van Toezicht.

 

Bron Website Klooster