Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Barokmuziek van Vivaldi, Händel e. a.

publicatiedatum: wo 11 december 2019

Het GouweHart Orkest speelt De Winter van Vivaldi, aria’s van Händel en meer mooie barokmuziek. Gezongen wordt er natuurlijk ook onder andere door gezongen door de jonge Japanse bas Yuh-ichi Saikai die afgelopen mei met het GouweHart Orkest veel bijval oogstte door zijn gevoelige hoofdrolvertolking in de Purcell-opera Dido and Aeneas. Donderdag 19 december, Opstandingskerk, Woerden, 20:00 uur

 

Antonio Vivaldi schreef in 1723  het stuk De Vier Jaargetijden, dat immens populair is geworden. Het stond op alle barokverzamel-lp’s in de jaren 70 en 80 en ook weer op alle cd’s van de jaren daarna. Ook in de concertzalen trekt het stuk steeds weer volle zalen. Het is dan ook een bijzonder stuk muziek. Elk van de vier delen draagt duidelijk de sfeer uit van dat jaargetijde.

 

Op 15, 19 en 20 december speelt het semiprofessionele GouweHart Orkest het jaargetijde De Winter. Vanaf een warme stoel voelen de luisteraars straks steenkoude noordenwinden, glibberig ijs en jagende sneeuwvlokken tot in hun botten. De virtuoze vioolsolo in De Winter wordt gespeeld door concertmeester Ella van der Mespel.

 

Verder kunt u vijf aria’s beluisteren van Händel, gezongen door de jonge Japanse bas Yuh-ichi Saikai. Wie het Goudse orkest kent, weet dat het programma zoals vanouds verder aangevuld wordt met mooi bijpassende stukken, zoals van W. F Bach, Fasch en Biber.
Het GouweHart Orkest heeft in dit concert zes blazers, zodat voor het eerst in de afgelopen zes jaar ook een blazersstuk te horen zal zijn.


Verder blijft de gebruikelijke formule gehandhaafd: jonge professionele aanvoerders inspireren vergevorderde amateurs tot een hoog niveau, terwijl de toegangsprijzen laag blijven om een brede groep mensen de mogelijkheid te geven een concert met klassieke kwaliteitsmuziek te bezoeken.

Zondag 15 december, De Ark, Reeuwijk, 15:30 uur
Donderdag 19 december, Opstandingskerk, Woerden, 20:00 uur 
Vrijdag 20 december, Oud Katholieke kerk, Gouda, 20:00 uur
Toegang is 12 euro inclusief programmaboekje en drankje; tot 14 jaar gratis entree.