Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Ido Vunderink gefilmd

publicatiedatum: vr 6 december 2019

In 2019 kreeg Ido Vunderink de opdracht een monumentaal schilderij te maken dat de verbondenheid van Woerden met het Groene Hart verbeeldt. Wijnand Brak maakte met medewerking van Theo Aarsen, een film over hem en over zijn schilderij "Het Groene Hart", Een prachtig schilderij te zien in het nieuwe gemeentehuis waar het een prominente plaats in de ontvangsthal heeft gekregen.

 

Het Groene Hart -  Ido Vunderink

Midden in het Groene Hart woont de kunstschilder Ido Vunderink. Voor de renovatie van het gemeentehuis in Woerden in 2019 kreeg hij de opdracht een monumentaal schilderij te maken dat de verbondenheid van Woerden met dit Groene Hart verbeeldt.
Het Groene Hart is meer dan een omgeving, het is een beleving en dat heeft Ido op dit schilderij uitstekend weten uit te drukken. Of zoals cultuurfilosoof Frans Lander het in deze film zo mooi zegt, het is alsof je het schilderij in kunt lopen en de dauw nog aan je voeten voelt. Je hoort het water van de Meije als het ware kabbelen.
De film neemt de kijker mee in de prachtige vergezichten rond de Meije, een oude veenrivier die al duizenden jaren door dit landschap meandert. De kunstenaarsvereniging Kunstkring Woerden organiseerde een achttal excursies naar het atelier van de kunstenaar. Zijn uiteenzettingen werden echte hoorcolleges over compositie en kleurgebruik. Het schilderij is klaar en wordt getransporteerd naar het nieuwe gemeentehuis waar het een prominente plaats in de ontvangsthal heeft gekregen.

 

 

Nieuwsgierig naar de beelden? klik op de afbeelding