Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kerstconcert in de Bonaventura

publicatiedatum: do 5 december 2019

Op donderdag 19 december 2019 geven de twee projectkoren van Martin Mans, het Groot Mannenkoor Midden-Nederland en het Zuidwester Mannenkoor een gezamenlijk kerstconcert in de Bonaventurakerk in Woerden. De zangers zijn door Mans in enkele repetities klaargestoomd om een groots kerstoptreden neer te zetten.

 

Martin Mans boogt op jarenlange ervaring met mannenkoren en weet de stemmen tot een homogeen klinkende eenheid te vormen en er enkele solisten bovenuit te tillen. Het programma begint met een wervelende Kerstintrada die door de Martin zelf geschreven is. Daarna volgen liederen als: ‘Vol van Pracht, Daar blonk een Ster, Stille Nacht en The Royal Line.’ Aan het orgel zit Mark Brandwijk die de begeleiding voor zijn rekening neemt en bovendien een kerstimprovisatie ten gehore brengt. Jos Mans, zoon van Martin, levert een solistische bijdrage in de vorm van zang en gitaar. Het publiek kan zich verheugen op een gevarieerd kerstprogramma met koor- en solozang en instrumentale muziek.

 

Datum: donderdag 19 december 2019
Locatie: Bonaventurakerk, Rijnstraat 56, Woerden
Aanvang 20.00 uur.
Toegang € 15,=. Online € 12,50!
Leden van de PCOB, KBO en de ANBO betalen € 11,= en kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

 

Reserveren en online bestellen kan op: www.martinmans.nl of op 06-25391903.
Voorverkoop van kaarten bij: Boekhandel De Hoeksteen, Havenstraat 17, Woerden.

 

Projectkoren Martin Mans
Het Groot Mannenkoor Midden-Nederland komt uit Waarder en het Zuidwester Mannenkoor uit Sommelsdijk. Beide zijn enkele jaren als projectkoor bezig en een vaste kern van zangers vormt zich onder de deelnemers. Een project bestaat uit ca. drie repetities en drie concerten. Deelnemers kunnen zich per project aanmelden. Het repertoire van de koren bestaat uit geestelijke liederen, spirituals en klassieke en populaire muziek.

 

In dit project ‘Muzikale Winterreis 2019’ staat kerstmuziek centraal.
Een bevrijdingsproject met een internationaal bevrijdingsmannenkoor gaat van start in het vroege voorjaar van 2020. Hierin wordt gerepeteerd voor de bevrijdingsconcerten rondom 75- jaar bevrijding. Het Canadese mannenkoor ‘Libertas’ van Martin Mans komt naar Nederland voor een tiental optredens.