Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Schaatbaan zoekt Vrijwilligers

publicatiedatum: za 2 november 2019

Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is binnenkort weer het sprookjesachtige winterdecor voor de Rotary-ijsbaan in het Woerdense stadshart. Daar kan in december weer volop geschaatst en gecurld worden. De curling competitie was kort na de opening van de inschrijving al snel vol. Genoeg animo dus. De enige zorg is nu nog; krijgt de ijsbaan voldoende vrijwilligers?

 

De ijsbaan
Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook scholieren, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee. Woerdense basisscholen zijn uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, ook open voor publiek.

 

Vrijwilligers

De ijsbaan is nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers, die overdag op en rond de ijsbaan willen helpen en de schaatsuitgifte en kaartverkoop voor hun rekening nemen. Toezicht houden op de baan en begeleiding van de scholieren die hun maatschappelijke stage lopen hoort er ook bij. Wie deze winter een paar uur de (verwarmde) balie wil bemannen is van harte welkom. In overleg wordt vastgesteld welke shifts gedraaid worden. Enthousiaste vrijwilligers vinden op de ijsbaan een leuk winterklusje in een gezellige sfeer. Voor meer informatie kan een mailtje gestuurd worden naar info@ijsbaanwoerden.nl.

 

De baan gaat open op vrijdag 6 december en sluit op zondag 5 januari.
IJsbaan Woerden is een initiatief van twee Woerdense Rotaryclubs (Woerden en Woerden Oude Rijn) en JCI Het Groene Hart. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).