Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

vrijwilligers Mantelmeeuw worden verwend.

publicatiedatum: wo 16 oktober 2019

De bijna honderd vrijwilligers van De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg) hadden zaterdag 12 oktober een mooi feestje in De Hall (Woerden). In oktober, de 'Maand van de Mantelmeeuw-vrijwilliger', werden ze een hele zaterdagmiddag lang verwend met onder meer creatieve workshops, een klankschalensessie, een bierproeverij, hapjes drankjes, en.....ontspannende massages.

 

Een vrijwilliger wordt verwend met een professionele voetmassage (foto Stichting de Mantelmeeuw)

 

Het uitje werd georganiseerd om de vrijwilligers te bedanken voor de enorme inzet waarmee ze weer een jaar lang gezorgd hebben voor mensen in de laatste fase van hun leven.

De Woerdense bedrijven De Hall, El Rey en Raaakt sponsorden het evenement (waarmee ze hun Beursvloerdeals van 2018 inlosten), en ook de verzorgers van de workshops en  massages deden dat belangeloos. 

 

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden geeft ondersteuning aan mensen die het leven moeten loslaten. Dat gebeurt in het hospice aan de Meeuwenlaan, maar ook - wat terminale mensen vaak graag willen - bij mensen thuis.

 

Bierproeverij voor de vrijwilligers verzorgd door Drinkerij t Bierhuys.

Met de huidige ontwikkelingen in de zorg blijven mensen langer in hun eigen huis. Verwacht wordt dan ook dat bij terminale mensen thuis steeds vaker inzet nodig is van een deskundige Mantelmeeuw-vrijwilliger. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom bij De Mantelmeeuw!