Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Woerdense Schippersbitter

publicatiedatum: ma 14 oktober 2019

Kent u de Woerdense podcast Schippersbitter al? Dat is een podcast van o.a., Kiki Schippers en Dennis Lámi met Woerdense verhalen, met landelijke herkenbaarheid. afgelopen woensdag werd al weer de laatste podcast van seizoen 1 opgenomen. Live vanuit cafe De Pompier, aan de stamtafel, stond dit keer de Woerdense Koeiemart centraal.

 

SHIPPERSBITTER
het Woerdense klatergoud tegen alle klippen op

Woerden is een podcast rijker. Aan de stamtafel van Café De Pompier ontvangen initiatiefneemster, cabaretière Kiki Schippers en journalist Dennis l’Ami, bijzondere Woerdenaren.

 

Herkenbaar & Woerdens
Schippersbitter laat zien waarom iedereen eigenlijk in Woerden zou willen wonen. Herkenbaar, ook voor niet-Woerdenaren. Woerdense verhalen, die ook landelijk het gesprek van de dag (kunnen) zijn. Het verhaal had ook zo maar in Emmen opgetekend kunnen zijn, maar het gebeurt in Woerden. Soms groots, soms kneuterig, soms geestig, soms bitter, soms snel, soms diepgaand, maar altijd op zoek naar interessante, persoonlijke verhalen. Woerdenaren vertellen over de stad, wat zij doen en wat hen drijft.

 

Live vanuit ‘De Pomp’
De podcast wordt tweewekelijks opgenomen. Het (aan elkaar) gewaagde presentatie-duo, de dynamiek van het café, de bar, de torenklokken van de Petrus, het kerkplein, de cafébezoekers én de tafelgasten zorgen voor de perfecte live-setting. Boeiende verhalen, muziek, actualiteiten en meer worden versterkt door de interactieve, huiskamerachtige, informele sfeer. 

 

Eerste seizoen
Het eerste zit er bijna op. Nog 1 live-opname. Tijdens dit seizoen werden onder andere de Woerdense vakantieweek, de Popronde en de Week van de Eenzaamheid uitgelicht. In de laatste editie van dit seizoen staat de Woerdense Koeiemart centraal. Aanstaande woensdag, 9 oktober, om 11.00 uur zal er in De Pompier gesproken worden over de geschiedenis, het huidige event en de toekomst van de Koeiemart.  

 

Door wie & waar
Schippersbitter wordt gemaakt door een aantal Woerdenaren. Naast Kiki Schippers en Dennis l’Ami zijn dat Jacqueline Engelhard, Jaap den Ouden, Jaco Kazius, Pike Uittenbogaard en Will Stoof.
De podcast is via verschillende apps / streamingsdiensten beluisteren, te weten Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Breaker, Overcast, iTunes, Pocket Casts en RadioPublic.

 

LINK NAAR DE UITZENDINGEN van deze podcast

 

Natuurlijk is Schippersbitter te vinden op social media.

  • Facebook: www.facebook.com/schippersbitter
  • Instagram: www.instagram.com/schippersbitter