Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Filmcafé start seizoen met "Carol".

publicatiedatum: vr 11 oktober 2019

Ook dit jaar organiseert Coming Out Woerden de Regenboogweek, vol activiteiten die de aandacht vestigen op de LBTI-gemeenschap. Filmcafe Woerden doet graag mee en vertoont op 17 oktober de film "Carol" (2017).Deze film ging in première op het Filmfestival van Cannes en werd genomineerd voor diverse Academy Awards.

 

"Carol"
Het verhaal van "Carol" speelt zich af aan het begin van de jaren vijftig.

De al wat oudere, getrouwde Carol (Kate Blanchett) ontmoet de jonge Therese (Rooney Mara), die in een warenhuis werkt. Therese verlangt naar een ander leven en Carol zit gevangen in een liefdeloos huwelijk. De vonk slaat over en ze worden verliefd op elkaar. Maar begin jaren vijftig is de moraal nog strikt en onverbiddelijk en is de liefde tussen twee vrouwen verboden.

 

De liefde tussen Therese en Carol laat zich echter niet beteugelen, en wat volgt is een aangrijpend, opwindend en superieur melodrama.Trefzeker geregisseerd door Todd Haynes (Far from Heaven) en gebaseerd op het destijds geruchtmakende boek The Price of Salt (1952) van Patricia Highsmith. Met prachtig acteerwerk van topactrices Kate Blanchett en Rooney Mara.

 

Filmcafé

Het Filmcafé is voortaan elke 4 weken op donderdag in het RIE Theater. Soms is er een extra editie, themavoorstelling of iets anders speciaals. Houd de RIE-agenda daarom in de gaten, en volg ons op Facebook en Instagram!