Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Restaurants en het Groene Hart Streekproduct 2019

publicatiedatum: vr 4 oktober 2019

In de periode van dinsdag 15 oktober t/m zondag 24 november stellen een 4-tal restaurants in het Groene Hart een aantrekkelijk 4-gangen menu samen waarin per gang een of meer streekproducten zijn verwerkt. Het zijn in eerste instantie de klanten van de restaurants die aangeven welke gang hen het beste is bevallen.

 

Jury
 Aan het eind van de periode zal een professionele jury zich over de vier
door de klanten gekozen gangen buigen en dat levert uiteindelijk het product op dat het Groene
Hart Streekproduct 2019 wordt.
De vier deelnemende restaurants zijn verspreid in het Groene Hart te vinden. Het gaat om Brasserie
Springer in Schoonhoven, Restaurant “De Watergeus” in Noorden, De Limonadefabriek in Streefkerk
en Restaurant Jean Marie te Gouda. Deze restaurants zijn al vertrouwd met het verwerken van lokale
en regionale producten en zijn enthousiast om aan deze verkiezing mee te werken. Voor deze
gelegenheid zullen zij hun keuze maken uit het grote aanbod lekkere ambachtelijk streekproducten
van o.a. de ruim 30 producenten die zijn aangesloten bij de Groene Hart Coöperatie. Ook producten
van andere producenten uit het Groene Hart die voldoen aan de criteria van een heus streekproduct
kunnen worden verwerkt.

 

Bezoekers

Bezoekers van de vier restaurants kunnen in de genoemde periode mee bepalen welke producten in
aanmerking gaan komen voor de ere-titel. Als het streekmenu is genuttigd worden klanten in de
gelegenheid gesteld hun oordeel te geven. Gezien de periode van het jaar is het goed denkbaar dat
ook wild in de menu’s verwerkt zal worden. De Verkiezing van het Groene Hart Streekproduct van
het Jaar wordt voor de 11e keer georganiseerd, dit jaar door Stichting Groene Hart. Hoogvliet
Supermarkten, die de producten van de Groene Hart Coöperatie in de schappen heeft, maakt mede
de verkiezing financieel mogelijk.