Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Woerden krijgt Teletolk op de website

publicatiedatum: do 3 oktober 2019

Voortaan moet het ook voor doven en slechthorenden mogelijk zijn om te bellen met de gemeente Woerden. Dat besloot de gemeenteraad gisteravond. Unaniem stemde de raad in met een motie om een Teletolk voorziening toe te voegen aan de website van de gemeente.

 

ÉÉN knop

Met de Teletolk voorziening kunnen doven en slechthorenden via een knop op de website een gebarentolk of tekstondersteuning inschakelen die voor hen bemiddelt bij het telefonisch contact met de gemeente. Initiatiefneemster van de motie was Coby Franken, raadslid voor Progressief Woerden. “De Teletolk kun je eigenlijk zien als vervanger van dat moment dat je op een website zit te zoeken en denkt ‘ik ga even bellen, dat is makkelijker’. Als je doof bent kun je dat niet doen. Met een Teletolk kan dat wel.”

Bezoekers van het gebarencafé in Woerden hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de motie en waren in de raadzaal aanwezig om de uitkomst te horen. Speciaal voor deze gelegenheid was er bij de raadsvergadering een tolk aanwezig.

 

Breed

De breed gedragen motie werd mede ingediend door D66, STERK Woerden, ChristenUnie/SGP en de SP en is unaniem aangenomen. Wethouder George Becht, verantwoordelijk voor het programma Iedereen doet mee, benadrukte dat de gemeente belang hecht aan communicatie die voor iedereen toegankelijk is. “Ik denk dat dit initiatief daar heel mooi in past.”