Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Maand van de geschiedenis

publicatiedatum: ma 30 september 2019

Oktober is de maand van de geschiedenis. Het is het grootste historische evenement van Nederland en wordt in samenwerking met verschillende partners georganiseerd. Thema dit jaar is ZIJ/HIJ. We houden van mensen en plekken met een verhaal. Deze verhalen worden ook weer gebruikt bij nieuwe ontwikkelingen.

 

Wat gebeurt er?

 

  • Dinsdag 8 oktober van 19:30 tot 21:00

Arien Heering vertelt over de taakverdeling hij/zij op de boerderij. Er worden passages besproken uit het boek Het Wassende Water en afgesloten met een rondleiding door de tentoonstelling 'Boeren van toen'. Kosten € 6,- p.p. inclusief een drankje, reserveren via: contact@stadsmuseumwoerden.nl.

  • Maandag 15 oktober van 16:00 tot 18:00

De gemeente organiseert een Netwerkbijeenkomst Erfgoed. Doel is te horen waar diverse mensen en organisaties mee bezig zijn. Maar ook om ideeën met elkaar verder te brengen. De bijeenkomst is in de raadszaal van het gemeentehuis. Meer informatie via dam.c@woerden.nl.

  • Donderdag 24 oktober van 13:00 tot 14:30

Speciaal voor kinderen 'Teken een boerenlandschap met pastelkrijt' onder leiding van een echte kunstenaar. kosten: € 3,- per kind, reserveren: via contact@stadsmuseumwoerden.nl.

  • Dinsdag 29 oktober van 20:00 tot 22:00

De Stichts Hollandse Historische Vereniging organiseert een lezing over 100 jaar vrouwenkiesrecht. De lezing is in De Dam, Wilhelminaweg 79 en is gratis. Spreker is Monique Leyenaar.