Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

"Spelavond" Aardgasvrij & Energieneutraal

publicatiedatum: za 28 september 2019

Wijkplatform Molenvliet organiseert 2 oktober een spelavond over duurzame energie. Net als heel Nederland wordt Woerden aardgasvrij en energie -neutraal. Vanuit de ambitie van de gemeente om in 2030 klimaatneutraal te zijn, worden in Molenvliet duurzame alternatieven verkend voor de huidige energievoorzieningen. Een belangrijke vraag: wat is haalbaar en betaalbaar?

 

(ingezonder bericht wijkplatform)

 

Naar een duurzaam Molenvliet

Van het gas af gaan, kan niet zonder betrokkenheid, het gaat ten slotte om grote veranderingen in uw huis. Een andere manier van water verwarmen, koken, en ons huis verwarmen. Voorop staat dat het alternatief uitvoerbaar en betaalbaar moet zijn. Wij gaan in het kader van duurzaamheid een aantal spelavonden organiseren. Diverse partijen (bewoners, politiek, ondernemers etc) worden voor deelname uitgenodigd.


Op 2 oktober trappen we af met het beslissingsspel Molenvliet.
Huurders en eigenaren, iedereen mag mee doen. Het is onze wijk en daarom moeten wij onze stem laten horen bij deze beslissingen.
Er zijn geen winnaars of verliezers. Het gaat om het spel, de discussies, en de verschillende belangen.

De avond kan inzicht geven hoe verschillen ook tot compromissen kunnen leiden. Via een spel zijn situaties goed in te passen, ontstaan verrassende obstakels, en spontane oplossingen. Er kunnen boeiende discussies ontstaan, en de deelnemers kunnen zich laten verrassen door ideeën, conflicten, en oplossingen. Een spelleider waakt over het proces, over de tijd, en zal beslissingen faciliteren.

Zo krijgen de spelers een beeld over de complexiteit van dit onderwerp.

 

  • Wanneer: 2 oktober 19:00-21:30
  • Waar: Langewiek 2, Molenvlietbrink 79
  • Aanmelden: Graag wel even aanmelden via: spel@duurzaammolenvliet.nl

Dit is een bericht van het Wijkplatform Molenvliet. Deze activiteit wordt georganiseerd door het Wijkplatform Molenvliet, werkgroep duurzaamheid