Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

HCC; Wachtwoordmanagers

publicatiedatum: zo 1 september 2019

Op donderdagmorgen 5 september van tien tot twaalf uur organiseert de HCC een maandelijkse locatiebijeenkomst in de Kruiskerk aan het Mesdagplein in Woerden een presentatie afgestemd op de minder ervaren computergebruiker met als onderwerp: Wachtwoordmanager, over hoe onthou je al die informatie?

 

We verzuipen letterlijk in de enorme hoeveelheid gebruikersnamen en wachtwoorden die we moeten onthouden. Tevens dienen wachtwoorden meestal te voldoen aan een aantal eisen (hoofd- en kleine letters; cijfers en speciale tekens; 8-13 tekens) en regelmatig gewijzigd te worden. Te veel dezelfde wachtwoorden gebruiken is niet veilig; te veel verschillende valt domweg niet te onthouden.

 

Kortom: te veel voor een normaal menselijk brein. Dus is het gebruik van een goede wachtwoordmanager absoluut aan te raden. Zoals gewoonlijk gaat presentator is Henk Geesink niet in op details, maar houdt zich aan de grote lijnen en behandelt KeePass en LastPass. Er zijn ook andere managers zoals Dashlane, 1Password en PassPack. Alleen doen ze allemaal sommige dingen net even iets anders.

 

  • De entree is gratis voor leden van de HCC (ledenpas meenemen).
  • Overige belangstellenden zijn ook welkom. Zij mogen eenmaal gratis meemaken wat de bijeenkomsten inhouden. Daarna betalen zij vijf euro.

 

In de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. Om een vlotte doorstroom te bevorderen graag gepast geld meenemen. Een syllabus met een overzicht van de presentatie is tegen betaling verkrijgbaar.