Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

WVW: Programma Woe 28 aug.

publicatiedatum: wo 21 augustus 2019

Eeen heel gevarieerde dag vandaag met programma's voor jong ( Penalty schieten, Vossenjacht, Magische workshops, Woerdy's fotoshoot, en kinderbingo) maar ook voor oud Senioren ochtend en middag (met o.a Corrie Konings) en dan is er nog het hilarische avondprogramma Comedy Night! dat lachen, gieren en brullen worden.

 

penaltybokaal

Elke voetballer wil de Gevaert Makelaars penaltybokaal wel winnen! Op woensdag 28 augustus kan je je tussen 9:30 en 10.00 uur inschrijven in je eigen leeftijdscategorie, deelname is gratis.

Ben je nog niet bekend met ons befaamde penalty schieten? Uiteraard ben je dan ook welkom en mag je een poging wagen om de bal achter de doellijn te krijgen.

In de eerste ronde mogen alle deelnemers drie penalty’s nemen op een Woerdense keeper. Scoor je drie keer, dan ga je door naar de tweede ronde. Uiteindelijk blijft in iedere leeftijdscategorie een aantal deelnemers over. Deze mogen in de finale uitmaken wie de beste penaltynemers van Woerden zijn.

Houd je ervan om een flinke trap tegen die bal te geven? Kom dan naar het Excertieveld en laat iedereen zien wat jij kan!

 

op jacht naar de vos

Ook dit jaar zullen er op woensdag 28 augustus in de Woerdense binnenstad weer een aantal vossen zich schuilhouden en verstoppen. Lukt het jou om ze allemaal op te sporen? De ene vos herken je snel, voor de andere vos zul je toch wat meer je best moeten doen. Heb je een vos gevonden, vraag dan om een letter. Wanneer je alle vossen én letters gevonden hebt, is het tijd om te gaan puzzelen. Lever het woord in en maak kans op een toffe prijs!

Vanaf 9.30 uur kun je je inschrijven op het Exercitieveld, deelname is gratis. De vossen lopen t/m 11.30 uur rond in de stad. Let altijd goed op met oversteken!

 

magische workshops

  • Sieraden: Ga aan de slag met het maken van een sieradendoosje om deze vervolgens te vullen met een eigengemaakt armbandje.
  • Beauty: Hou jij ook zo van make-up, nagels lakken en je haren laten doen? In de tent worden je haren ingevlochten, kan je je laten schminken en is het mogelijk om een mooie glittertattoo te laten zetten.
  • Dans: Heb je nog energie over? Leef je dan uit tijdens onze dansworkshops! Hier krijg je de leukste moves aangeleerd, volledig in stijl van het thema.

De workshops starten om 9.30 uur op het Exercitieveld, deelname is volledig gratis. Kom en leef je uit!

 

fotomoment

Wie wil er nou niet met Woerdy op de foto? Ook vandaag is Woerdy er weer voor dit leuke fotomoment tussen 10.30 en 11.00 uur. Grijp je kans en laat je vereeuwigen met de leukste mascotte van Nederland!

Jouw foto met Woerdy wordt nog dezelfde dag gepubliceerd op de website van de VakantieWeek. Een betere herinnering aan deze mooie VakantieWeek kun je je niet wensen, toch?

 

Kinderbingo

Naast de ‘grote mensen’ Superbingo hebben we uiteraard ook weer de Kinderbingo! Op woensdag 28 augustus zijn er weer super toffe prijzen te winnen tijdens de vier rondes én de Superronde. In alle rondes maak je drie keer kans op een prijs. Er zijn prijzen voor kinderen van alle leeftijden.

Om 13.00 uur gaat het Exercitieveld open en kan je je bingoboekjes komen kopen bij de Muntverkoopkassa. We zullen om 14.00 uur starten met het trekken van de eerste bal. Tijdens de bingo zal er ook een korte pauze plaatsvinden.

 

Seniorenmiddag

Na het succes van vorig jaar zal deze middag tevens worden gehouden op ons geliefde Exercitieveld.

Wij gaan weer genieten van twee fantastische artiesten, namelijk Sherman en Corry Konings. Genietend van de gezelligheid wordt iedereen verwelkomd met een heerlijk gratis kopje koffie of thee met iets lekkers.

Zowel de entree als het vervoer per bus zijn gratis.

Corry Konings
De koningin van het Nederlandstalige lied heeft al een lange carrière achter de rug als zangeres; ze zit al bijna vijftig jaar in het vak, maar ze geniet nog van elk optreden. Met haar prachtige stemgeluid vertolkt ze vele nummers die inmiddels ook bekend zijn bij het jongere publiek, omdat ze tijdloos zijn. ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’, ‘Adios Amor’, ‘Mooi was die tijd’, ‘Je moedertje’, ‘Hoe je heette dat ben ik vergeten’, ‘Jij weet toch wel wat liefde is’, ‘Leven en laten leven’, ze zal ze allemaal ten gehore brengen tijdens haar bezoek aan de Woerdense VakantieWeek.

Sherman
Zanger en entertainer Herman van Dooren, beter bekend als Sherman, Als vanzelfsprekend staat ook dit jaar weer klaar om er weer een feestje van te maken. De in Apeldoorn woonachtige entertainer brengt een breed repertoire van gezellige meezingers ten gehore.

 

Comedy Night!

Met de beste cabaretiers van Nederland kan deze avond niet anders dan slagen.

  • Tineke Schouten

Tinekes schatkist vol pruiken, accenten, absurde personages en pijnlijk herkenbare

situaties garandeert een avond vol schaterlachen. De ware koningin van de typetjes zet een show neer vol met de beste van de beste sketches, grappen en liedjes.

Tijdens de Woerdense VakantieWeek zal Tineke met haar zevenkoppig live-orkest een gevarieerd programma brengen bestaande uit hoogtepunten uit meer dan 35 jaar theater. Een unieke kans om getuige te zijn van een legende.

  • Comedytrain

Al jarenlang trekt het collectief van Comedytrain elk theaterseizoen het land in met bijzondere stand-upcomedy-optredens. In verschillende samenstellingen maken zij de vele podia van ons land onveilig. Altijd een mooie line-up van aanstormende talenten die de kans krijgen om te ruiken aan het grote podium, gecombineerd met ervaren comedians die graag stand-uppen. In voorbereiding op hun zoveelste soloprogramma laten zij hun nieuwste materiaal los op het publiek, of ze doen gewoon mee voor de lol.

  • Howard Komproe

Wanneer Howard Komproe (1971) op zijn twaalfde in de balletschool terechtkomt tussen allemaal mooie, lenige meiden, denkt hij zijn levensdoel in vervulling te zien gaan. Helaas, bij gebrek aan dansachtergrond moet hij uitwijken naar de toneelschool. Dat gaat prima totdat hij steeds vaker gevraagd wordt als stand-upcomedian op feesten en in clubs.
Maar Howard is meer dan een grapjesmaker; hij geeft workshops, presenteert, werkt voor radio en tv en schreef het boek ‘De grens van de grap’. Daarnaast is hij de bedenker van de onelinershow Padoem Patsss, uitgezonden bij BNN.

Tijdens zijn optreden zorgen zijn frisse, ontspannen manier van vertellen en zijn kwajongensachtige attitude ervoor dat hij met zowat alles wegkomt.

  • Kasper van der Laan

Kasper heeft een origineel gevoel voor humor en verrast menig publiek met zijn innemende persoonlijkheid en geheel eigen manier van vertellen. Zijn blik op de wereld is uniek, zijn observaties doordacht en zijn hersenspinsels origineel. Kasper neemt je mee in zijn belevingswereld. Met zijn logica probeert hij grip te krijgen op de absurditeit van het alledaagse. Hij speelt graag met je verwachtingen én met die van hemzelf, wat garant staat voor een onvoorspelbare voorstelling.

  • René van Meurs

René volgt een economische studie als hij in 2006 zonder enige ervaring meedoet aan het Griffioen Cabaret Festival, waar hij de publieksprijs wint. Hij leert de fijne kneepjes van het improvisatievak door twee jaar lang door Nederland te toeren, maar flirt ondertussen met zijn nieuwe liefde; stand-upcomedy.

Als René in juni 2007 auditie doet bij Comedytrain, wordt hij direct aangenomen. Als goed getraind improvisator houdt hij zich verrassend makkelijk staande op het podium en ontwikkelt hij zich met zijn frisse stijl en adembenemende tempo tot een publieksfavoriet.

  • Stefan Pop

Vijftien was Stefan Pop (1985) toen hij voor het eerst optrad. En met succes. Maar Pop besloot toch eerst maar even school af te maken. Vijf jaar later, terwijl hij ook nog wat geneeskunde studeert, keert hij terug en wordt lid van Comedytrain. In 2009 wint hij net niet het Leids Cabaret Festival, maar inmiddels is allang duidelijk dat hij op het podium thuishoort en niet in de collegebanken.

Zijn bedrieglijk onschuldige studentenlook heeft Pop evenwel nog altijd. Bedrieglijk, ja, want de man kan keihard uithalen om seconden later alweer te vertederen. Zulke types komen met alles weg. Wij noemen dat ook wel eens: onuitstaanbaar. 

 

Het Exercitieveld gaat open om 19.00 uur. De kaarten voor deze avond kosten in de voorverkoop €6,00 en aan de kassa betaal je €8,00.