Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kunstwerken onthuld

publicatiedatum: do 1 augustus 2019

Op 17 juli, tijdens de feestelijkheden rond de renovatie van het Westdampark, is door burgemeester Molkenboer, wethouder Bolderdijk en Arjan Ton en Peter Bol van Bolton B.V. het bronzen beeldtje 'de Stadsomroeper' van Marian Gobius, onthuld in de tuin van het voormalig gemeentehuis aan de Westdam in Woerden.

 

Stadsomroeper
Huidige (en voormalige) locatie: Westdam 3 (voor het voormalige stadhuis van Woerden)
Jaar van (1e) plaatsing: 1963

Het beeld 'De Stadsomroeper' is in 1963 vervaardigd door Marian Gobius en heeft altijd een plekje gehad bij het gemeentehuis. Op de plek waar vroeger de stadsomroeper van Woerden zijn belangrijke berichten aan de bevolking van Woerden meedeelde, hier is dit beeld nu herplaatst.

Het beeldje stond in de tussenliggende periode op een soort patio in het nieuwe (huidige) gemeentehuis.

Na de recente renovatie was er geen patio meer en dus moest er een nieuwe, liefst publieke plek komen.

Met de "nieuwe" plek is dus dat gelukt.

 

Ook nog een Relief

Na het onthullen van dit beeld, liep het gezelschap het voormalig gemeentehuis van Bolton binnen waar de burgemeester officieel een reliëf overhandigde aan Arjan Ton dat een plaats in de hal zal krijgen.

Dit reliëf is in 1980 gemaakt door Jos van Dormolen in opdracht van de Industriële Club.

Het reliëf hing altijd in de raadszaal van het huidige gemeentehuis, maar paste volgens de architect niet meer in de gerenoveerde omgeving. Na de laatste renovatie van het gemeentehuis aan de Blekerijlaan, is dit reliëf teruggekeerd in het pand waarvoor het was bestemd en ontworpen.

Arjan Ton en Peter Bol dragen als Woerdense ondernemers de gemeente een warm hart toe en zijn blij dat zij het mede mogelijk hebben gemaakt om deze (historische) kunstschatten weer tentoon te stellen.