Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Basisschool De Schakel wint rapwedstrijd

publicatiedatum: za 13 juli 2019

Groep 7 van basisschool KBS De Schakel uit Woerden heeft de rapcontest van BlindSpot van 2019 in de provincie Utrecht gewonnen. De leerlingen maakten een mooie rap over de gevaren van de dode hoek, Wonnen een beker en mogen nu ook een "videoclip" opnemen waarin ze de rap uitvoeren. BlindSpot is een leerzame en leuke rap-les die leerlingen wijst op de gevaren van de dode hoek.

 

TrafficSkills voerde BlindSpot dit schooljaar in 345 groepen uit. Het is het derde schooljaar waarin de lessen in de provincie Utrecht worden gegeven.


Echte rappers

De gastdocenten van TrafficSkills hebben allemaal hun sporen verdiend in de rapwereld. Ze zijn erg gemotiveerd om de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij te brengen. Met schaalmodellen en technische snufjes laten ze de leerlingen zien en ervaren op welke plek ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en vaak enorme landbouwvoertuigen. De leerlingen prenten die kennis in hun geheugen door zelf rond een bestaand refrein de coupletten van een rap te schrijven. Vervolgens kunnen ze hun eigen rap op film zetten en opsturen voor de rapcontest die aan de les verbonden is.


Prijsuitreiking

De winnaars zijn op 11 juli 2019 bekendgemaakt. De prijsuitreiking is in het geheim voorbereid door de leerkracht van de winnende groep, mevrouw Peele. Dat deed zij samen met TrafficSkills, gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht en Koen ten Hove, vertegenwoordiger van wethouder Arjan Noorthoek van de gemeente Woerden. De prijs bestaat uit een mooie beker. De winnaars krijgen bovendien de gelegenheid een videoclip bij hun eigen rap op te nemen.

CBS De Schakel in Veenendaal won de tweede prijs en OBS ’t Kasteel in IJsselstein werd derde.


Kennis over gevaren

Basisschoolleerlingen hebben de kennis over de gevaren van de dode hoek hard nodig als ze straks alleen of in een groep de langere afstanden gaan fietsen van huis naar school en terug. De provincie Utrecht hoopt dat veel scholen de les ook volgend jaar weer zullen afnemen. Met de rap in hun hoofd en de beweging erbij onthouden leerlingen goed wat ze moeten doen wanneer ze een vrachtwagen tegenkomen onderweg.