Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Open Imkerijdag - Woerden zoemt

publicatiedatum: do 11 juli 2019

Dankzij de bij leven wij… daarover vertellen stadsimker Chris van Iersel en zijn crew op De Landelijke Open Imkerijdag op zondagmiddag 14 juli van 13 -16 uur bij NME-Centrum InBredius. De eerste zomerhoning wordt geoogst en misschien kun je wel zelf een potje honing slingeren. In de demonstratiekast kun je de bijen van dichtbij bekijken.

 

Natuurlijk vertellen ze verhalen over het wonder van de bij, hoe onmisbaar bijen zijn voor ons en wat ze allemaal verzamelen zoals honing, pollen en propolis.
Beleef het mee op zondagmiddag 14 juli van 13.00 tot 16.00 uur bij NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42 (in het park) in Woerden.

 

Woerden Zoemt
Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen en nestgelegenheid lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.

In de tuin van InBredius zijn veel voorbeelden te vinden van geschikte bloemen om bijen en vlinders te lokken en te voeden. Belangrijk is om ook bijv. een bijenhotel op te hangen. In onze tuin vind je voorbeelden van bijenhotels.

Meer informatie over de Landelijke Open Imkerijdag is te vinden op http://www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag

 

Tijdens de zomervakantie
NME-Centrum InBredius is tijdens de zomervakantie geopend op woensdag- en zondagmiddag van 13-16 uur. Je kunt dan een Natuurkwartiertje doen: onder begeleiding van je (groot)ouder of oppas doe je een korte activiteit, bijvoorbeeld een broeikasje maken of  een ballonvliegtuig maken. Alle materialen en een instructiekaart liggen voor je klaar. Ook is de expositie ‘Vogels onderweg’ met aquarellen van Jan Christiaanse te bekijken.

Vrijwilligers
Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u?

 

Of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op: 0348-460313 of info@inbredius.nl. 

NME-Centrum InBredius is elke woensdag- en zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend (gratis toegang). Adres: Kievitstraat 42 (in het park), 3443 BG Woerden