Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbrief



Items voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Bedrijvengolfdag Rotary

publicatiedatum: di 9 juli 2019

Ruim 16.500 euro voor o.,a. kinderen in het Groene Hart was de opbrengst van een Bedrijvengolfdag, die maandag 1 juli op Golfpark Wilnis is gehouden. De deelnemende bedrijven en de organiserende Woerdense Rotaryclubs willen met het golfevenement een bijdrage leveren die er voor de gemeenschap toe doet. Drie goede doelen gaan de opbrengst van het golfevenement delen.

 

Zestien teams van bedrijven uit onder meer Woerden, Linschoten, Zegveld en Wilnis speelden mee in de golfwedstrijd. Ze verenigden iets aangenaams (ontspannen golfen op een mooie baan) met iets zinvols (een mooi bedrag bijeenbrengen voor goede doelen). Winnaar van deze editie van de golfwedstrijd werd het team van Bolton/Hollands Midden. Met de tweede prijs gingen de golfers van Wits Vastgoedonderhoud Nederland strijken. De derde prijs was voor het team van Van Dijk Groep.

Het was dit jaar voor de tiende keer dat de Rotaryclubs Woerden en Woerden Oude Rijn samen met Golfpark Wilnis een Bedrijvengolfdag organiseerden.  

 

Bij de foto:(van Hans Bakker. )
Op de foto v.r.n.l. Denny van Drogenbroek, Wies Wiegers, Hans Severs, Sal Schuitevoerder, Carolien Gerritsen Stichting Leergeld Groene Hart, Gijs Okkerman en Richard van Straalen.

 

 

 

De goede doelen

De opbrengst van de Bedrijvengolfdag werd extra hoog door de veiling van een aantal aantrekkelijke kavels. Voor de Stichting Leergeld Groene Hart (die 12.500 euro krijgt) betekent dat, dat nog meer kinderen in het Groene Hart kunnen worden geholpen. De resterende 4.000 euro wordt verdeeld onder Rotary op Wielen en het Lenteconcert in Oudewater, twee andere projecten van de beide Rotaryclubs.
In Nederland leeft één op de drie kinderen in armoede. Ze kunnen niet deelnemen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. De Stichting Leergeld Groene Hart zorgt dat ze toch mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld geeft ze een springplank, waardoor ze kennis, vaardigheden en eigenwaarde kunnen ontwikkelen. De Stichting Leergeld Groene Hart werkt in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Oudewater en Woerden.

 

Medemens steunen
De organiserende Rotaryclubs uit Woerden zien de Bedrijvengolfdag als een goed evenement om samen met het bedrijfsleven in de regio geld bij elkaar te brengen voor sympathieke doelen. Dat past ook in de doelstellingen van beide Woerdense clubs van maatschappelijk betrokken professionals. Rotary is een service-organisatie die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. Rotary-leden steunen hun medemens op verschillende manieren, onder meer door op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de samenleving.

 

 Foto: