Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Akoestival 2019: Boordevol muzikaal talent!

publicatiedatum: ma 8 juli 2019

Op zondagmiddag 8 september bruist het in het vernieuwde Westdampark in Woerden van de muzikaliteit. Op deze dag vindt namelijk de 16e editie van het Akoestival plaats. Het Akoestival is een akoestisch versterkt muziekfestival met voor ieder wat wils. Het geeft muzikanten uit Woerden en omstreken een geweldig podium.

 

Bestuur
De organisatie, Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP), heeft één groot doel: de 16e editie moet minstens zo onvergetelijk worden als de jubileumeditie van afgelopen jaar.

Het festival wordt ieder jaar groter, de organisatie is daarom erg blij met de komst van 4 nieuwe bestuursleden: Inge Roode, Mireille Linger (Banenbranderij, tevens sponsor), Sander Bijleveld en Leo Peterse (Vintage Connection). Nieuwe mensen, nieuwe ideeën! Aan creativiteit geen gebrek!


Westdampark
Het Akoestival vindt plaats in het Westdampark. Het goede nieuws is dat dit park een ware metamorfose heeft ondergaan. Het park is iets groter geworden omdat de parkeerplaats aan de Oostsingel er bij is getrokken. Meer ruimte dus…! Het groen is verbeterd, de voetpaden zijn voorzien van nieuwe verharding, er zijn nieuwe bomen geplant en de aankleding is opgepakt door middel van het aanlichten van een aantal locaties met spots en er zijn bankjes en prullenbakken geplaatst. Kortom: de perfecte plek voor een bijzonder festivalbeleving!

 

Line up
De lijst met aanmeldingen om op het Akoestival te spelen is lang. Wat is er toch veel talent! De organisatie laat alle bands eerst spelen op één van de open podium avonden in Drinkerij ’t Bierhuys. Deze vinden iedere eerste en derde donderdag van de maand vanaf 21:00 uur plaats en is voor iedereen toegankelijk. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Begin augustus wordt de line up bekend gemaakt.


Muziek
We gaan genieten van heel veel geweldige muziek! Er zijn twee grote podia waar bands om en om een half uur speeltijd krijgen. Alles komt voorbij, Pop, Rock, Jazz, Blues….
Singer Songwriters gaan weer een speciale plaats krijgen: op het water! Stap met de muzikanten in een bootje en beleef een intiem optreden in de grachten!


Kinderactiviteiten en foodtrucks

Ook de jeugd komt deze dag aan zijn trekken. Er is een springkussen, circus, je kunt je laten schminken en ook zul je weer met de Aquabubbles over het water kunnen lopen. De kinderen kunnen deze dag bekertjes verzamelen waarmee ze een muntje voor een consumptie kunnen verdienen. Zo blijft het park netjes. Daarnaast zorgen een aantal foodtrucks voor de lekkerste hapjes en wordt er gezorgd voor drankjes.
Geen reden dus om vroeg naar huis te gaan!
Gratis!!!!!!!!!
Dankzij de vele sponsoren, de enthousiaste vrijwilligers en de bands die belangeloos optreden is de toegang tot dit festival gratis. Het wordt een reuze gezellige dag waar inmiddels de hele regio voor uitloopt!


Kunstpark
Aan de andere kant van het Westdampark bruist het ook van de creativiteit. Hier vindt namelijk het Kunstpark plaats. Hier kan worden genoten van veel kunst, kunstnijverheid & creatieve activiteit. De jaarlijkse kramenmarkt laat een grote variatie zien van schilder- tot glaskunst, van textiel tot keramiek, van juwelen tot graffiti. Zoals elk jaar wordt dit mogelijk gemaakt door Het Cultuur Platform Woerden.


Namens het SOAP bestuur en alle vrijwilligers: tot 8 september!!!!!!!