Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wat je niet weet ...

publicatiedatum: vr 26 april 2019

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig, op 4 mei, 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Overal klinken voor even de stemmen van toen in het nu. Jongeren uit Woerden verdiepten zich in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

 

Wat je niet weet kun je niet vertellen

Zij spraken met ouderen over hoe t was jong te zijn in oorlogstijd.

Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen vormen, samen met ander bronmateriaal, de basis van de voorstelling "Wat je niet weet kun je ook niet vertellen".

 

 

Rijnstraat

Op het adres Rijnstraat 37 woonden in 1943 zestien Joodse onderduikers.

 

Op een morgen zijn deze mensen allemaal opgepakt, niemand van hen is teruggekeerd.

 

Hoe is het geweest in het huis op ‘Rijn 37’? Hoe voelt het om onder te moeten duiken, niet naar buiten te mogen en je de hele dag te vervelen?

 

 

 

 

  • Wanneer: Zaterdag 4 mei 2019 om 16:00 uur (try-out) en 21:00 uur
  • Waar: Theater het Klooster, Wilhelminaweg 77, Woerden
  • De toegang is gratis, aanmelden kan via www.kloosterwoerden.nl of op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur aan de receptie van Het Klooster of per telefoon 0348 423066.

Credits

Regie: Sanne Dorrepaal
Spel: Laura den Bak, Helena Barges, Calila Beijer, Barend van Bemmel, Marwa Bouazzati, Lieke Buizert, Esther Burggraaff, Lucas Dorrestijn, Sasha de Goeij, Kate Groeneveld, Lisa van ‘t Hoff, Luïsa Jager, Annefleur de Kruik, Romee Nap, Isa Overbeek, Luca Vaillant, Lieke Verweij, Rens van Vliet
Productie: Het Klooster, Jacqueline Engelhard