Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Strand Cattenbroek binnenkort open

publicatiedatum: za 20 april 2019

Vanaf zaterdag 27 april bent u weer welkom bij strand Cattenbroek, laat de gemeente Woerden weten. Om lekker te zonnen of een duik te nemen in de recreatieplas. Er is geen zwemtoezicht, wel is met een ballenlijn de veilige zwemzone aangegeven (1.40 meter diepte). Daarbuiten is de plas diep, tot wel 34 meter.

 

Genieten op de plas

Roeien, zeilen of surfen, individueel of met de watersportvereniging, op recreatieplas Cattenbroek kan het allemaal! Bootjes met een elektromotor zijn ook welkom. Waterskiën, jetskiën en kitesurfen zijn niet toegestaan. Recreatieschap Stichtse Groenlanden verzorgt de exploitatie.


Voorzieningen

Bij strand Cattenbroek zijn er een zandstrand, een grasveld, toiletten (ook voor mindervaliden) en parkeerplekken voor fietsen en auto's. Bij mooi weer is Bonk & Bintje geopend voor een hapje en drankje. Recreatie Midden-Nederland houdt op zomerse dagen toezicht op orde en hygiëne. De toegang is gratis.


Evenementen

De grote evenementen worden dit jaar gehouden aan de oostzijde van het gebied. Dit is verder van de woningen dan voorheen. Hierdoor kan het strand het hele seizoen gebruikt worden door badgasten.


Toekomstplannen

De Woerdense Marijn van Amstel-Okkerman werkt aan plannen voor een uitnodigend recreatie-eiland met 'jaarrond' activiteiten voor jong en oud, binnen én buiten. Zij hoopt deze plannen binnenkort te kunnen presenteren aan de inwoners.