Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Mooie foto's van RIE-enne va plus

publicatiedatum: do 11 april 2019

Rienne va Plus was de band waarmee Ernst Jansz en Jan Hendriks, na hun Doe Maar avontuur, voor het eerst weer in de schijnwerpers stapten, samen met zangeres Rieany Jansen. Ruim 25 jaar later is de band weer op tournee en ook het RIE theater werd vereerd met een bezoek.

 

 Met hun bijzondere repertoire, geïnspireerd door de jaren 20-40, zorgden ze voor een prachtig optreden…

 

"Nu, 25 jaar later hoor ik ze [de liedjes] opnieuw en ik moet zeggen: ik word er vrolijk van!"

Ernst Jansz in 2014

Hans Pieters maakte mooie fotos van dit optreden.

Alle Foto's zien? KLIK HIER

 

Ernst Jansz en Jan Hendriks hebben allebei een Doe Maar-verleden. Dertig jaar geleden, een paar jaar na het verscheiden van de befaamde band, besloten de twee weer het podium op te gaan.

 

Ze deden dit samen met de in Australië geboren zangeres Rieany Janssen, de vriendin van Jan Hendriks en onder de naam Rienne van plus.

 

Even terug naar 1988 toen Jansz en Hendriks de eerste nummers voor Rienne van plus schreven.

In 1990 leidde dat tot het eerste album, Rien ne van plus, twee jaar later gevolgd door Money Makes Millionaires. De in totaal 34 songs op beide in eigen beheer uitgebrachte albums zijn geïnspireerd door het Amerikaanse swing- en bluesrepertoire uit de jaren twintig, dertig en veertig, met subtiele verwijzingen naar Europees klassiek  en Afrikaanse muziek. In 2014 zijn 23 van de 34 nummers door Ernst Jansz geremasterd.
 

En og altijd spatten de spelvreugde en virtuositeit af van de optredens van Rieany Janssen (zang), Jan Hendriks (gitaren en zang) en Ernst Jansz (piano, percussie en zang).