Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Fantastische opening Opera Viva Festival

publicatiedatum: di 9 april 2019

Zondagavond werd het eerste Opera Viva Festival geopend door de ambassadeur van Italië. Ook aanwezig waren burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Cultuur George Becht, vertegenwoordigers van fondsen, vrienden en de directeur van het Italiaans cultureel Instituut in Nederland, mevrouw Callea.

 

Zij was trots op dit festival dat de Italiaans cultuur en muziek onder de aandacht brengt. “Heel belangrijk.”
Al gauw betrad Ernst Daniël Smid het podium met prachtige verhalen over componisten. ”Leuk om die verhalen eens een keer te horen,” liet Molkenboer weten. Smid liet tussendoor stukken uit opera’s horen en bij sommige liederen werd luidkeels meegezongen door leden van het Opera Viva Gezelschap.

Dat kon Smid bijzonder waarderen. “Ik heb jaren lang het programma Una Voce Particolare gepresenteerd, maar ik ben jullie daar nooit tegengekomen.” Dat belooft wat voor de voorstellingen op maandag en woensdagavond: Een Groene Hart Opera. Hiervoor zijn net als voor ‘Naked’ van Carla Regina nog kaartjes te verkrijgen. Na afloop bleef Smid gezellig een drankje drinken in de foyer. Info via www.operavivafestival.nl.


Gratis miniconcerten
Vanmiddag vond het eerste gratis lunchconcert plaats en wel in de Grote Zaal van het St. Antonius. Rond de 80 bezoekers genoten van het optreden van zes leden van Opera Viva. Easy Opera was het thema en zo was het ook. Het ziekenhuis wil deze concerten weer nieuw leven inblazen en dit was een mooie aftrap.

 

Een laagdrempelig optreden dat werd afsloten met O Solo Mio. Wie dit gemist heeft kan in de herkansing op dinsdagmiddag om 12.00 uur in het Stadsmuseum en op woensdagmiddag in Galerie van Slagmaat.
Ook kinderen kunnen kennismaken met opera aan de hand van het sprookje van Hans en Grietje. Dat gebeurt op woensdagochtend op de Constantijn en de Wegwijzer.