Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Koningsspelen voor de (school)jeugd

publicatiedatum: di 9 april 2019

Op vrijdag 12 april wordt in heel "het Koninkrijk" de jaarlijkse Koningsspelen georganiseerd. In de gemeente Woerden wordt de Koningsspelen georganiseerd door Beweegteam Woerden en worden, naar eigen zeggen, een groot spektakel.

 

Koningsspelen in Woerden wordt een groot spektakel!
 

 Het Beweegteam sluit hiermee aan bij het landelijke doel van het Oranjefeest, namelijk om kinderen in het basisonderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen niet alleen heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk is! Daarnaast hoopt het Beweegteam zoveel mogelijk kinderen in beweging te brengen én ze, samen met alle verenigingen, te laten zien wat voor leuke sporten je in je gemeente kunt doen.

 

De Koningsspelen Woerden wordt om 8.45 uur op feestelijke wijze geopend door wethouder Arjan Noorthoek in het Wijkpark Molenvliet. Vervolgens gaan alle festiviteiten van start. De activiteiten vinden plaats op

 

verschillende plekken van sportpark Cromwijck en in het wijkpark Molenvliet en duren tot 14.45 uur.

‘Dit jaar wordt de Koningsspelen een nóg groter evenement dan voorgaande jaren! Dat komt mede door de samenwerking die we dit jaar zijn aangegaan met Stichting Friends4Owen’ legt Swer Elbertsen van Beweegteam Woerden uit. ‘Het is geen toeval dat we dit jaar samenwerken met Stichting Friends4Owen. Owen zou nu in zijn laatste jaar op basisschool De Schakel hebben gezeten. Maar tot groot verdriet is Owen Jordan in de zomer van 2016 op 8-jarige leeftijd aan hersenstamkanker overleden. Mede daarom wilde Stichting Friends4Owen nu groots uitpakken en hebben zij het initiatief genomen om een sponsorloop te koppelen aan de Obstacle Run en daarmee geld op te halen voor de landelijke Stichting Semmy. Aan deze Run4Owen doen 8 Woerdense basisscholen mee.

 

Activiteiten tijdens de Koningsspelen

De groepen 3 tot en met 8 doen mee aan de sponsorloop / Obstacle Run, die wordt gehouden op sportpark Cromwijck en in het Wijkpark Molenvliet.

De groepen 3, 4 en 5 nemen daarnaast ook deel aan de gebruikelijke sport- en spelactiviteiten bij AV Clytoneus.

Voor groep 6 wordt een schooltennistoernooi georganiseerd bij Tennisvereniging Cromwijck.

Groep 7 neemt deel aan schoolhockey bij MHC Woerden

Groep 8 is er een speciaal trendsportprogramma in het wijkpark. Voor de kleuters is er een Kangoeroedag bij Korfbalvereniging Reflex.

 

Maar dat is nog niet alles. Ook in Harmelen wordt de Koningsspelen gevierd en dat gebeurt op woensdag 10 april en donderdag 11 april.

Kamerik en Zegveld organiseren de Koningsspelen op eigen gelegenheid.