Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Hoog bezoek Opera Viva Festival

publicatiedatum: wo 3 april 2019

Van zondag 7 t/m woensdag 10 april bruist het in Woerden van de operamuziek voor iedereen. Mede dankzij de Italiaanse roots artistiek leider Carla Regina ontvangt het bestuur van Opera Viva o.a, de ambassadeur van Italië en de directeur van het Italiaans cultureel Instituut in Nederland voor de opening van het Festival, 7 april 19.30 uur in Het Klooster.

 

Ook burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Cultuur George Becht zijn aanwezig.

 

Opening.

De zondagavondvoorstelling 7 april start om 19.30 uur in Het Klooster. Voordat Ernst Daniël Smid zijn verhalen over beroemde componisten gaat vertellen, zal Italiaans ambassadeur, de heer dr. Perugini de opening van het festival verrichten. Hij komt samen met zijn Nederlandse echtgenote naar Woerden. Ze worden vergezeld door mevrouw Callea, directeur van het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam.

Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet met Ernst Daniël Smid, de genodigden, sponsors en vrienden van het festival.


Kidsworkshops
In samenwerking met KUVO heeft het Opera Viva festival twee basisscholen weten te interesseren voor een kinderworkshop opera aan de hand van het sprookje van Hans en Grietje. De workshops van elk drie kwartier vinden plaats op woensdag 10 april. Van 9.15 tot 10.00 uur op De Wegwijzer met groep 1 en 2, van 10.45 tot 11.30 uur op de Constantijnschool met de groepen 3 en 4. In beide gevallen gaat het om ongeveer 45 leerlingen. Na een warming-up laat Diana Johnston van Klein Klassiek in Amsterdam de kinderen muzikaal met slaginstrumenten werken om even goed de muziek te voelen en beleven. Daarna is het tijd om de scene in te studeren van de opera Hansel und Gretel van Humperdinck waarin Hans en Grietje een dansje doen.

 

Gratis miniconcerten
Om op een laagdrempelige manier met opera kennis te maken zijn er gratis lunchconcerten op maandag 8 april van 12.30 tot 13.00 uur in de Grote Zaal van St. Antonius Woerden en op dinsdag 9 april van 12.00 tot 12.30 uur in het Stadsmuseum. Op woensdag 10 april is er een theeconcert van 15.00 tot 15.30 uur bij Galerie van Slagmaat. Dit wordt verzorgd door zangers en zangeressen van het Opera Viva gezelschap van Het Klooster in wisselende samenstelling.


Gevarieerde Voorstellingen
Ditzelfde gezelschap brengt op maandagavond 8 en woensdagavond 10 april om 20.00 uur hun jaarlijkse voorstelling onder leiding van Carla Regina met de titel: Een Groene Hart Opera over boeren, kaas en de

 

Graskaasdag met veiling. 
Carla brengt op dinsdagavond 9 april om 20.15 uur haar eigen voorstelling Naked die in de landelijk pers zeer positief ontvangen is. Ze vertelt een universeel verhaal van een vrouw tussen twee culturen, tussen twee landen, tussen heden en verleden, herinneringen en hopen.

 

Kaartjes voor Ernst Daniël Smid, Carla Regina en Een Groene hart Opera zijn via Het Klooster te koop.
www.operavivafestival.nl.