Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Fontein schoon, spuiten maar!

publicatiedatum: di 2 april 2019

Het stadsmuseum laat weten dat de fontein ‘Spelend met water’ vandaag ingeschakeld zal worden zodat hij de hele zomer weer kan spuiten. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers tijdens de schoonmaakactie op 16 maart in het kader van NLdoet is de fontein nu weer spuitklaar!

 

Bij elkaar 13 man/vrouw/kind staken op 16 maart de handen uit de mouwen om de fontein leeg te scheppen en schoon te boenen. De weergoden lieten het behoorlijk afweten. Maar ondanks harde wind en de nodige regendruppels werd er hard gewerkt en was de klus in een paar uur geklaard. Onder de deelnemers was een grote delegatie van de D66 fractie, die op deze wijze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen tonen.


Fractievoorzitter Saskia van Megen heeft bovendien afgelopen woensdag een halve dag geholpen toen een medewerker van het bedrijf Polyproducts de fontein in de was heeft gezet, een behandeling die jaarlijks nodig is. Dinsdagavond laat vrijwilliger Dennis Overbeek de fonteinbak vollopen, dat duurt zo’n drie uur. Daarna zet hij de fontein aan zodat de bronzen kinderen de hele zomer weer kunnen spelen tussen het spetterende water.


De fontein ‘Spelend met water’ behoort tot de kunstwerken in het beheer van Stadsmuseum Woerden. Een kleine (vrijwillige) ‘fonteingroep’ zorgt er sinds afgelopen zomer voor dat ieder jaar de fontein op tijd uit- en aangezet en onderhouden wordt.