Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De Kunstenaar Vertelt

publicatiedatum: do 28 maart 2019

Eindelijk weer een editie van De Kunstenaar Vertelt, deze keer zelfs met twee gasten. A.s. zaterdag 30 maart 15.30 uur met Justyna Pennards-Sycz en Imre van Buuren. Galerie van Slagmaat (Mariëtte)nodigt je uit voor deze informele ontmoetingen. (Gratis maar wel eerst even mailen of langskomen zodat ze weet hoeveel gasten ze moet verwachten.

 

De officiële opening van de expositie van Justyna Pennards-Sycz (1969 Polen; HKU) viel een paar weken terug beetje in het water omdat zij geveld was door griep.
Ze maakt het goed ;-) want zaterdag is Justyna te gast in de galerie om te vertellen over haar schilderijen, die balanceren op het randje van abstractie en figuratie.

 

Ook verwelkom ik zaterdag papierkunstenares Imre van Buuren (1969; KABK). Zij is de maakster van de unieke receptie- en herdenkingsboeken met bijpassende dozen, op zich al schitterende stillevens, die al geruime tijd in de galerie verkrijgbaar zijn. Zaterdag arriveert een nieuwe collectie handgemaakte boeken, steevast in wit met een vleugje blauw.

Justyna en Imre volgen hun hart bij het vervaardigen van kunst. De uitvoering van Justyna is kleurrijk, dynamisch en groot, die van Imre ingetogen, fragiel en handzaam.’

 

hierboven ter illustratie van Justyna ‘Flying Islands – Green’ (120 x 90 cm, acryl op linnen) en helemaal boven van Imre ‘Livre de souvenir Bella’ (doos 25 x 25 x 7 cm, boek 19 x 19 cm, 136 pagina’s).

 

Even Mailen

Twee leuke, inspirerende vrouwen spreken met passie over hun werk en hun gedachtenwereld.
Als je zaterdag wilt komen, mail dan naar lezing@galerievanslagmaat.nl of wandel vrijdag even binnen om je aan te melden. Deelname is gratis, evenals een kopje thee.