Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zalig, zotte, carnavalsmis in Bavokerk

publicatiedatum: zo 24 februari 2019

Met het thema “Zalig en Zot”. werd de jaarlijkse carnavalsmis gehouden in de R.K. Bavokerk in Kwakbollenpoel. Onder leiding van Diaken Frank van Rooijen was de kerkdienst omlijnd met enkele carnavaleske elementen. Verbindend, humoristisch en eerbiedwaardig waren enkele van de vele positieve reacties van Kwakbollenpoelse kerkgangers. (Na carnaval zeggen we weer Harmelen).

 

Zondag 17 februari 

Diverse kerkgangers waren op een carnavaleske wijze verkleed naar de bomvolle kerk gekomen. Onder de vrolijke noten van feestband De Bazuin kwamen de Prinselijke paren van C.V. De Kwakbollen, de Sint Bavoschool en de Notenbalkschool op, waarna de Raden van Elf aansloten.

Hierop werd eenieder welkom geheten bij deze viering, waarbij ook het Jeugdkoor en het Bravisimokoor hun beste klanken lieten horen.

 

In de preek wist voorganger Frank van Rooijen op een bijzonder leuke en boeiende wijze het geloof te koppelen met carnaval. Dit op een volgens velen zeer geslaagde wijze, waarbij op een deels luchtige en humoristische wijze, echter ook zeker serieuze wijze de boodschap werd verkondigd.

 

Tijdens de mis werd ook op ludieke wijze stilgestaan bij het 44-jarig bestaan van de carnavalsvereniging De Kwakbollen. 4 x 11 jaar is immers een carnavalesk jubileum.

 

De bijzondere Carnavalsmis werd aan het eind afgesloten met een lekkere bak koffie in de kerk, waardoor iedereen vast een voorproefje kon nemen op het komende Kwakbol-carnaval.