Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Molkenboer opent digitaal trouwloket

publicatiedatum: zo 24 februari 2019

"Voor heel veel mensen is de trouwdag een van de mooiste momenten van hun leven. Het ja-woord geef je dan ook graag op een locatie die bij jullie past." zo begint het persbericht over het nieuwe digitale loket, waar je digitaal kunt "kiezen" wanneer, waar en wie (trouwambtenaar) je trouwt (of een partnerschap" regelt.) Ook kan je dan meteen "digitaal" afrekenen.

 

Digitaal trouwloket geopend
 

Het trouwloket maakt het eenvoudig om te bepalen wanneer en waar jullie gaan we trouwen. Ook kun je via het loket kiezen wie jullie trouwt. Het regelen van een huwelijk of een geregistreerd partnerschap is een flinke administratieve onderneming. Bij het zoeken naar een geschikte datum hebben mensen vaak een voorkeur. Via het trouwloket kan er online 24/7 gezocht worden naar een geschikte datum, locatie en een bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand. Dat maakt het plannen van een huwelijk een stuk gemakkelijker.

 

Door het digitaal doorgeven van gegevens worden fouten voorkomen. Je kunt gelijk een trouw- of partnerschapsboekje uitzoeken, eigen getuigen of van de gemeente kiezen en het gebruik van de achternaam kenbaar maken. Uiteindelijk betaal je via iDeal en is de boeking compleet. Ook de afspraak op een later moment wijzigen of annuleren is mogelijk. Bij annuleren worden er wel kosten in rekening gebracht.

 

bron: site gemeente Woerden