Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Aanmoedigings(cultuur)prijs

publicatiedatum: di 12 februari 2019

Op woensdagavond 20 februari 2019 zal de Cultuurprijs Woerden een nieuwe prijs uitreiken, te weten: de Aanmoedigingsprijs 2018. Dit zal gebeuren in het Rie theater te Woerden tussen 20.00-21.00 uur, tijdens het Cultuurcafé van Cultuurplatform Woerden.

 

De cheque van € 500,= zal door George Becht, wethouder van de Gemeente Woerden, worden uitgereikt aan de, door het bestuur van de Cultuurprijs Woerden benoemde, winnaar.

3 genomineerden

  • Het bestuur van de Cultuurprijs Woerden heeft zich in het afgelopen jaar wederom verdiept in de kunst- en cultuurwereld van Woerden, op zoek naar vernieuwend, onderscheidend, aanstormend of anderszins cultureel talent en heeft voor de prijs uiteindelijk drie kanshebbers genomineerd, te weten:
  • Onno Schmitz,
  • The Veins en
  • Sofie de Bruijn.

Zij presenteren zich alle drie kort tijdens het Cultuurcafé en horen die avond wie de winnaar is van de Aanmoedigingsprijs.

 

Cultuurprijs
De Cultuurprijs Woerden mocht eens per twee jaar namens de Gemeente Woerden de Cultuurprijs uitreiken, maar vond dat er in de tussenjaren meer aandacht voor de prijs zou moeten komen, alsook dat het leuk zou zijn om een prijs uit te reiken aan een wellicht iets kleiner, maar niet onbelangrijker, persoon, project of kunstzinnig/cultureel idee. Zo wordt er vanaf dit jaar dus afwisselend het ene jaar de Cultuurprijs en het andere jaar de Aanmoedigingsprijs uitgereikt.

 

Kandidaten aandragen
Vanaf 1 maart a.s. mag Woerden weer kandidaten gaan aandragen voor de Cultuurprijs Woerden 2019.

Eind 2019/begin 2020 zal deze prijs weer worden uitgereikt aan een, door een jury gekozen, winnaar.

Houdt www.cultuurprijswoerden.nl in de gaten voor meer informatie.
Het Cultuurcafé  van het Cultuurplatform Woerden vindt dus op 20 februari a.s. plaats in het Rie theater Woerden tussen 20.00-21.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

Volgende aanmoediging (2020/2021?)

Voordracht en uiteindelijke keuze voor de winnaar van de aanmoedigingsprijs wordt gedaan door het bestuur van de stichting Cultuurprijs Woerden, waarbij het bestuur zich graag laat informeren over mogelijke kanshebbers op deze prijs.

Belangrijk om te weten is dat deze kanshebbers op de aanmoedigingsprijs niet professioneel actief mogen zijn en/of nog niet zijn doorgebroken en/of korter dan 2 jaar bezig zijn en niet eerder een aanmoedigings- of cultuurprijs hebben gewonnen.

Zo zal er voortaan ieder jaar een prijs worden uitgereikt door stichting Cultuurprijs Woerden.

Het ene jaar een Aanmoedigingsprijs Cultuur en het jaar daarop de Cultuurprijs Woerden.