Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wijziging reserveren bij Bibliotheek

publicatiedatum: ma 18 februari 2019

Bij het maken van reserveringen in de Bibliotheek is het niet langer mogelijk om, met je biebpas, bijvoorbeeld cd’s, dvd’s en tijdschriften bij andere bibliotheken in de provincie te reserveren.

 

Wat verandert er?

Provinciaal is besloten een aantal materialen uit te sluiten van reserveringen bij andere Bibliotheken in de provincie. Wel  kun je deze materialen zelf met je bibliotheekpas ophalen bij een Bibliotheek in de provincie. Je kunt deze bij de eigen vestiging weer inleveren.

 

Het betreft de volgende materialen:

    cd's (muziek, games, luisterboeken, daisy roms, cd-roms)
    dvd's en blu rays (alles wat op dvd verschijnt zoals films, series, documentaires)
    tijdschriften

Alternatieven

  • Muziekcd's zijn beschikbaar via de landelijke organisatie Muziekweb. Voor films en series kan er gebruik worden gemaakt van Filmbieb.
  • Voor luisterboeken kan je als lid van Bibliotheek Het Groene Hart gratis gebruik maken van de Luisterbieb, hiervoor kan je inloggen bij de Online Bibliotheek en direct je keuze maken.

    Je kunt met jouw Bibliotheekpas in het hele land lenen. Bij Nieuwegein en de Bibliotheken buiten de provincie Utrecht kan je gebruik maken van landelijk lenen. Wat je elders leent moet dan wel ook elders ingeleverd worden.

 

Lenen bij een andere dan de eigen bibliotheek blijft nog wel mogelijk maar dan moeten de gewenste titels zelf worden opgehaald en ook zelf weer worden ingeleverd.