Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Streek & Kaasmarkt Kerkplein

publicatiedatum: do 14 februari 2019

Behalve de weekmarkt op Woensdag is er ook een STREEKMARKT op zaterdag op ons mooie kerkplein. Allelei streek en ambachtelijke producten zijn daar te koop. van begin mei tot eind augustus krijgt de streekmarkt versterking van de KAASMARKT waar boerenkazen uit de regio verkocht worden.

 

Streekmarkt

Op de streekmarkt vind je alle streekproducten uit de nabije omgeving. Kaas, groenten, fruit, vlees, zuivel, brood, jam, Lekker de weekboodschappen doen in de gezonde buitenlucht. Alle makers ontmoet je op de markt! Ook is er altijd een  minikinderboerderij en kan je er een kop koffie en/of een pannekoek eten.

 

Inmiddels worden naast de lokale producten ook ambachtelijke producten van over de hele wereld op de markt verkocht.  Het hele jaar door  van 09.00 uur tot 17.00 uur is er elke zaterdag Streekmarkt op het Kerkplein.

 

KaasMarkt

Op de Woerdense kaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. In het seizoen stallen handelaren en zelfkazende boeren hun kazen uit, terwijl de spreekstalmeester de bezoekers meeneemt in de wereld van kaas. Door middel van het klassieke ‘handjeklap’ wordt nog steeds handel gedreven. (Deze Tableau's Vivant (shows) starten om 11.00 en 12.00 uur.)

 

Naast de bekroonde Goudse boerenkazen is er een oneindige keuze aan talloze kaassoorten. Ontdek de ambachtelijke markt, proef de frisheid van het land in de kazen en ontdek de historie van het kaasmaken.

Kom op zaterdagochtend vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur van  4 mei t/m 31 augustus 2019 voor deze Kaas belevenis!

 

Locatie STREEK & kAASMARKT  het Kerkplein in Woerden