Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Themaochtend ‘Huidproblemen bij borstkanker’

publicatiedatum: wo 13 februari 2019

Op woensdagochtend 20 februari 2019 is er in Inloophuis ‘Leven met kanker’ te Woerden een themaochtend over huid- en oedeemproblemen bij borstkanker. Thessa Esser en Lynn Otter van Care Huid- en Oedeemtherapie Woerden komen handvatten geven over huidverzorging tijdens en na de ziekenhuisbehandelingen.

 

Wanneer u te maken krijgt met (borst)kanker, denkt u niet gelijk aan de mogelijke bijkomende problemen als vochtophopingen, huidverkleuringen en pijnlijk, verhard littekenweefsel.

Logisch, want de strijd om deze ingrijpende ziekte aan te pakken staat te allen tijde voorop. Toch kunnen huid- en oedeemproblemen u belemmeren in uw dagelijkse bezigheden door klachten als een pijnlijk, zwaar en een stekend gevoel in het behandelde gebied en de huid daar omheen.

 

Naast handvatten over huidverzorging vertellen zij u meer over zwellingen in de huid, ook wel bekend als (lymf)oedeem. Oedeem kan direct na een chemobehandeling, operatie of bestraling optreden maar kan ook pas na enkele jaren tot uiting komen. Omdat de aanwezigheid van oedeem in de huid de kans op infecties vergroot, is het des te belangrijker om te weten waar u mee te maken heeft en wat u hier zelf aan kunt doen.


Wilt u gericht advies over producten die u momenteel gebruikt of wilt gaan gebruiken, neem deze dan gerust mee, er zal tijd zijn om uw vragen aan de huidtherapeuten te stellen. Als u de ingrediëntenlijst van uw product meeneemt, kan de huidtherapeut u aan de hand van deze ingrediënten adviseren.

 

Deze bijeenkomst vindt plaats in een ontspannen sfeer in Inloophuis ‘Leven met kanker’ aan de Wilhelminaweg 12 te Woerden. Vanaf 9.30 uur is iedereen welkom. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot circa 12.00 uur. Om de bijeenkomst bij te wonen is het nodig om u van tevoren aan te melden.

 

Aanmelden kan per telefoon (06-14004496), per email (info@ inloophuislevenmetkanker.nl) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).
Aan het bijwonen van deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

 

Vervoer

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.