Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Beleef en bewonder

publicatiedatum: zo 10 februari 2019

Vanaf 11 februari 2019 kunnen bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht een voucher aanvragen voor de realisatie van een groen project in hun buurt. Er zijn vouchers ter waarde van €500,- of €1.000,-. Hiermee kunnen bewoners een bijdrage leveren aan de vergroening van hun dorp of wijk.

 

Goed idee om je eigen wijk groener te maken?
Heb jij een goed idee om jouw buurt groener te maken?

Op deze pagina kunnen geïnteresseerden meer informatie over de regeling vinden, waaronder ook een reglement en (vanaf 11 februari) een aanvraagformulier.

In de video zie je het verhaal van Mieke van Eerten-Jansen, de oprichtster van de verbindende ‘Poorttuin’ en Johan Tuls, die dankzij de voucherregeling de nestkasten in de omgeving van Woerden nog beter in de gaten kan houden.

Ook vertelt Hans van de Mast, docent groen, hoe hij met behulp van de voucherregeling een vlindertuin heeft kunnen aanleggen.

 

vouchers

Het bedrag van de vouchers moet worden besteed aan een fysiek project in de provincie Utrecht dat groen in de brede zin van het woord realiseert. Als u een aanvraag indient, dan wordt deze beoordeeld door Groen aan de Buurt. Na goedkeuring ontvangt u het aangevraagde voucherbedrag op het aangegeven rekeningnummer. Na de afronding van een activiteit moet een aanvrager een verantwoording naar Groen aan de Buurt sturen.