Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Zwerfvuilambassadeurs

publicatiedatum: ma 4 februari 2019

U heeft ze vast al eens zien lopen en zwerfafval zien rapen: De Zwerfvuilambassadeurs. Periodiek vertellen deze enthousiaste vrijwilligers over hun motivatie. Dit keer Jolanda van der Spiegel uit Woerden. Jolanda: "In plaats van me te ergeren aan zwerfafval, ruim ik het gewoon lekker op. Dat geeft een mens een goed en opgeruimd gevoel!

 

Tijdens het uitlaten van mijn hondje Mila maak ik elke dag de omgeving van Waterhoenlaantje/De Veste/Parkeerterreinen zwembad en camping/ Brediuspark schoon. Wat liggen er veel sigarettenpeuken op straat, zo zonde.

 

Tip: neem een klein draagbaar asbakje mee om peuken in uit te drukken en deze dan thuis weg te gooien. In plaats van de resten van sigaretten achteloos op straat te mikken. Zo houden we samen onze omgeving schoon!"

 

Wilt u ook meehelpen of meer informatie? Bel dan naar het Stadserf via 14 0348.

 

 

Meer weten van zwerfvuil & van Jolanda?

Ruim een jaar geleden stond er een stukje over het zwerfvuil en Jolanda op de site van Progressief Woerden dat begint zo:

 

Een paar weken geleden had ik  met een vriendin afgesproken op het terras van Stadshotel Woerden. Ik loop naar haar toe en ze begint onmiddellijk  over haar eerste indruk van Woerden. 'Wat een gezellig plein is dit, zeg! Het oude is behouden, maar er is ook een modern jasje overheen'. Dan voel ik meteen mijn enthousiasme over mijn stad weer opborrelen. Ik ben trots op Woerden

 

En als mijn zakenrelaties uit Engeland een kamer boeken in het Stadshotel en de volgende ochtend zeer enthousiast verhalen over dit hotel en het goede ontbijt en daarna hun ogen uitkijken op de weekmarkt en in deftig Engels zeggen: 'How authentic' , dan kan mijn dag niet meer stuk.

En dan denk ik weer even terug aan het begin van mijn 'trots-op-Woerden-gevoel'.


volledig stuk van Progressief Woerden op 4 augustus 2017