Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Gratis instap-rondleiding 'Lievelingen'

publicatiedatum: vr 1 februari 2019

Sinds 19 januari zijn in het museum de lievelingskunstwerken te zien van 30 bekende én minder bekende Woerdenaren. Markante persoonlijkheden uit de horeca, media en entertainment, bedrijfsleven, politiek en cultuur. In korte filmpjes vertellen zij hun persoonlijke verhalen bij de objecten. Wilt u meer achtergrondinformatie bij de 'Lievelingen'? Kom dan naar de gratis instap-rondleiding op 3 februari

 

of op donderdag 21 februari om 14.00.

 

Markante persoonlijkheden uit de sport, horeca, media en entertainment, bedrijfsleven, politiek en cultuur vertellen het persoonlijke verhaal bij hun objecten.

 

Acteur Bram van der Vlugt, YouTuber Noah Zeeuw, cabaretière Kiki Schippers, burgemeester Victor Molkenboer, slager Gineke van Kesteren en nog vele anderen kozen voor deze tentoonstelling een favoriet kunstwerk. Daarnaast droegen zij ieder een buurtgenoot voor die in hun ogen belangrijk is voor de Woerdense samenleving. Iemand die bijvoorbeeld actief is in het verenigingsleven en het wel eens verdient om in de spotlights te staan. Ook zij selecteerden een favoriet object wat veel verschillende en verrassende verhalen opleverde. Bijvoorbeeld over een roadtrip door Marokko, straatfotografie in Londen, herinneringen aan een overleden echtgenote of een ver geboorteland.

 

In de tentoonstelling bekijken de bezoekers de kunstwerken terwijl ze de bijbehorende filmpjes afspelen op een tablet. Door de indrukwekkende verhalen krijgen de kunstwerken extra betekenis. Daarnaast geven ze een intiem inkijkje in het leven van deze Woerdenaren. De genomineerde buurtgenoten worden ook nog voorgesteld; waarom zijn juist zíj gevraagd om mee te doen en wat maakt hen zo bijzonder?

 

De werken worden geëxposeerd samen met prachtige portretfoto’s die de fotografe Daniëlle Verweij heeft gemaakt. Het resultaat is een diverse en kleurrijke verzameling objecten. De stukken hangen bij mensen thuis boven de bank of zijn al tijden in de familie.