Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Voorjaarsvakantie: speurtochten Kasteel de Haar

publicatiedatum: zo 3 februari 2019

"Spring in the air" bij Kasteel de Haar! Komende voorjaarsvakantie (16 februari t/m 3 maart) kun je bij Kasteel de Haar op pad met maar liefst drie speurtochten. Je kan op zoek naar een bonte verzameling dieren met ZOO-k het dier van De Haar (4 t/m 7 jaar), of leer je al speurend alles over de Baron en Barones (8 t/m 12 jaar) of ga je op ontdekkingstocht in het park met de Parkspeurtocht (alle leeftijden).

 

Actuele openingstijden en Prijzen

Maandag t/m zondag 09.00 - 17.00 uur
* Laatste toegang om 16:15 uur

Prijzen Kasteel & parkbezoek*

(bezoek kasteel v.a 11.00 uur (elk uur rondleiding)

Volwassenen € 17,00
Kind 4 - 12 jaar € 11,00**
Kind < 4 jaar gratis
Museumkaart gratis

**speurtochten (€2,50 toeslag voor opdrachtenboekje)

 

*alleen park € 6,- kinderen € 4,-**

Parkeren € 6,-

 

 

Kasteel de Haar Kasteellaan 1 3455 RR Haarzuilens

T: 030 677 8510
Website


Kasteel de Haar

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, die wonderlijke geschiedenis, de speurtochten, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld.

Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is.


In 1890 erft baron Etienne van Zuylen van Nijevelt van de Haar het zwaar vervallen domein De Haar. Hij besluit tot herbouw van dit familiekasteel, als eerbetoon aan zijn roemrijke voorvaderen. Samen met de puissante rijke barones Hélène de Rothschild neemt hij meesterarchitect Pierre Cuypers in de arm, die dan al beroemd is met het Rijksmuseum en het centraal station in Amsterdam op zijn naam.

Cuypers maakt van De Haar een waar gesamtkunstwerk, met behoud van oorspronkelijke indelingen.