Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Filmcafé; hoog tijd voor shorts!

publicatiedatum: zo 10 februari 2019

Midden in de winter zou je het niet zeggen, maar het is hoog tijd voor shorts! Op maandag 18 februari 2019 (aanvang 19.30 uur) biedt het Filmcafé in het RieTheater een lange avond vol korte, zeer kijkens-waardige, films. Nog een reden om te gaan: "meet the directors!" Naast de films hebben ze regisseurs Sander van Dijk en Viktor van der Valk uitgenodigd voor een Q&A over hun films.

 

Onno Schmitz en Henk Bakker zijn uw gastheren in het sfeervolle RIE theater. Elke twee weken op maandagavond verrassen zij u met een film die de moeite van het bekijken meer dan waard is, maar die u niet snel in de bioscoopagenda zult aantreffen. Een oude klassieker, foute horror, festivalfilms, documentaire, animatie, korte film, werk van nieuwe filmmakers… kom film kijken en napraten aan de bar in het Filmcafé met op 18 februari;

Het programma

In een speurtocht langs festivals, online platforms, harddisks, filmhuizen en door toevallige ontmoetingen aan de bar zijn we vele filmparels op het spoor gekomen. Een aantal daarvan laten we vanavond graag aan jullie zien. In komende edities van het Filmcafé willen we vaker aandacht besteden aan de korte film, want het zijn er veel te veel en we kunnen slecht kiezen 😉

darkmachine; film Sander van Dijk

 

Welke shorts wij vanavond vertonen, laten we nog even een verrassing. Maar reken erop dat je heel bijzondere films te zien krijgt, van jonge en veelbelovende makers.

 

Nog een reden om te komen: meet the directors! We hebben regisseurs Sander van Dijk en Viktor van der Valk uitgenodigd voor een Q&A over hun films, en uiteraard om gezellig na te praten aan de bar.

  1. Sander van Dijk is in 2016 afgestudeerd aan de Filmacademie in Amsterdam. Hij regisseerde diverse korte films, waarvan er een te zien was tijdens het Nederlands Film Festival. Sander heeft een romantische kijk op film en hecht veel waarde aan de narratieve structuur in zijn werk, evenals een uitgesproken, gestileerde vorm die vaak gekenmerkt wordt door uitvoerig gebruik van kleur en en een dynamische cameravoering.
  2. Viktor van der Valk studeerde eerst aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en daarna aan de Filmacademie in Amsterdam. Hij is zowel regisseur als scenarist. Zijn korte films zijn geselecteerd voor diverse internationale filmfestivals, en op dit moment is zijn eerste speelfilm Nocturne te zien tijdens het International Film Festival Rotterdam.

We zijn er trots op dat deze filmmakers van de partij zijn in het Filmcafé.                                                                Nocture film van Viktor v d Valk

 

Het wordt een episch avondje!
Filmcafé, Toegang: €. 5,- ,  elke twee weken in het RIE Theater:

meer info