Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

250 dozen Speelgoedbank

publicatiedatum: za 2 februari 2019

Speelgoedbank zoekt naar een loods om een deel van het ingezamelde speelgoed op te slaan. Naast hun ruimte in verzorgingshuis ’t Oude Landt hebben ze nu nog de beschikking over een gratis opslag bij Groenendijk Bedrijfskleding. Dit is echter een tijdelijke oplossing. Voor de 250 dozen zijn ze op zoek naar een nieuw onderkomen met een grootte van ongeveer 12 vierkante meter.

 

We zullen ongeveer 2x per jaar een aantal dozen nodig hebben, dus we bezorgen niet veel overlast.

 

Via de stichting kunnen inmiddels 170 kinderen tussen nul en twaalf jaar uit Woerden, Montfoort en Oudewater één keer per drie maanden onder meer gratis knuffels, boeken, puzzels of spelletjes uitzoeken en houden.

 

De Speelgoedbank is  februari 2018 opengegaan.

Sindsdien delen de vrijwilligers een keer per maand - meestal op de tweede zaterdag van de maand - speelgoed uit. Dit gebeurt in 't Oude Landt.

Wie speelgoed over heeft en dat wil doneren aan de Speelgoedbank, kan dat twee keer per jaar inleveren. In maart en september. De stichting sponsoren via geld, kan ook.

2e Leven

Speelgoed voor ieder kind en speelgoed krijgt door de speelgoedbank een tweede leven! Voor kinderen uit gezinnen op of onder de armoedegrens is het krijgen zomaar een stukje speelgoed of een verjaardagscadeautje niet vanzelfsprekend.

 

Inzameling
Wij houden zo’n vier keer per jaar een inzamelingsochtend. U kunt dan speelgoed dat er nog aantrekkelijk uitziet, dat schoon, heel en compleet is brengen bij Park Oudeland 70, Ingang Hoflanden (Oudelandseweg), Woerden. Vrijwilligers staan daar klaar om het speelgoed aan te nemen.

De eerstvolgende inzameling is op zaterdag 23 maart van 9.00 uur – 11.00 uur.

 

Armoedegrens:

Een huishouden leeft in armoede als  ze langere tijd niet beschikken over middelen, goederen en voorzieningen die als minimaal noodzakelijk voor een huishouden  worden beschouwd. Voor een gezin met 2 kinderen is dat een budget van 2000 euro netto. In Woerden gaat dat om ongeveer 200 huishoudens waartoe ca 850 kinderen behoren.

 

Voor meer informatie zie:, www.speelgoedbankwoerden.nl