Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Jazzin Rie

publicatiedatum: do 24 januari 2019

In samenwerking met Jazzin’ Woerden organiseert Stichting "Vrienden van Rie" elke laatste woensdag van de maand een jazz event in het RIE theater. Dat kan zijn een concert, een sessie of een jazzworkshop. Woensdag 30 januari om 20.00 uur wordt het spits afgebeten door een sessie met de ‘Alleen Als Jij Erbij Band’ onder leiding van saxofonist Ferdi Schukking

 

Het workshoporkest ‘Alleen Als Jij Erbij Band’ speelt de eerste set, waarna andere muzikanten het podium op kunnen om lekker mee te jammen.


‘Alleen als jij erbij Band’

Het is een workshoporkest o.l.v. Ferdi Schukking met deelnemers uit Rotterdam, Gouda, Utrecht en Woerden, ontstaan vanuit de behoefte een vaste band te vormen in plaats van elke keer in een nieuweworkshop te spelen.
De band bestaat 12jaar, is goed op elkaaringespeeld en heeft een eigen geluid ontwikkeld doorde unieke bezetting en persoonlijkheidvan de deelnemers.De ‘Alleen als jij erbij Band’ speelt een afwisselend (soul)jazz-, fusion-en latin-repertoire van o.a. Benjamin Herman, Maceo Parker, Horace Silver, Quincy Jones etc.Het is geen traditionele BigBand.

 

Er wordt aandacht besteed aan de arrangementen en er wordt veel gesoleerd. Ook daar wordt veel feedback op gegeven door de workshopleider. De deelnemers bepalen zelf het repertoire.
We proberen een aantal keer per jaar op te treden.

Bezetting: Sacha Koppert –bugel en fluit, Ferdi Schukking –sopraansaxofoon, Patricia de Jong, Hans Brugman–altsaxofoon, Riëlka van de Bovenkamp, Ap Weekenmstro–tenorsaxofoon,Mireille Wolfers, Rein Souwerbren –baritonsaxofoon, AnnetSmaal –trombone,Hans Soeteman –gitaar, Arnold Thiescheffer –contrabas, Bart Witmond –drums.

 

We zijn nog op zoek naar een pianist en trompettist! Zie ook: www.alleenalsjijerbijband.nlOp deze sessie avond zal een Afrikaanse set worden gespeeld.

  • In de tweede set kan iedere instrumentalist of zanger(es) meedoen. We spelen mogelijk nog een Afrikaans stuk, maar ook het Real Book en sessierepertoire kan gespeeld worden.
  • Je kunt ook een standard opgeven bij info@ferdischukking.nl  Dan kunnen we deze standard met de band voorbereiden.

 

Je kunt donateur worden van Stichting vrienden van Rie.
Nadere informatie volgt!
Woensdag 30 januari, 20.00 uur
RIE theater
Fransesteeg 6
3441 CW Woerden