Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Betere Brandweerwagen

publicatiedatum: ma 28 januari 2019

De brandweer Woerden heeft een nieuwe brandweerwagen in gebruik genomen. De nieuwe autospuit vervangt een wagen die al twintig jaar in gebruik was. Ten opzichte van de oude wagen bezit de nieuwe een aantal broodnodige verbeteringen zoals warmte camera en een lagedrukpomp die minder storingsgevoelig is en mee mogelijkheden heeft m.b.t. het "aanzuigen"van water.

 

De Woerdense brandweer is de eerste van 26 korpsen in de veiligheidsregio Utrecht die dit jaar een nieuwe brandweerwagen in gebruik neemt. De nieuwe wagen werd overgedragen door burgemeester Molkenboer.

 

Veel veranderd.

Behalve de camera en pomp is er heel veel anders aan de nieuwe wagen die daardoor het blussen beter en veiliger mogelijk maken zo is er bijvoorbeeld:

  • nieuwe meetapparatuur voor bijv, gevaarlijke stoffen,
  • en een "Smoke Stopper"(?),
  • plus een "Fognail" (?), extra  spullen voor arbeidshygiëne, 
  • en tot slot Redgereedschap die op een accu werkt.

 

We weten niet direkt wat alles precies betekend maar het gereedschap op accu snappen we heel goed, je wilt tijdens een noodsituatie natuurlijk niet éérst op zoek naar een stopcontact!

 

Verder wensen we de brandweer heel veel succes met hun goede, moeilijke en vaak gevaarlijke werk.

 

Alleen Brandweermannen?

Overigens op de groepsfoto van Henk Wit (RPL) zagen we, op het oog,  alleen (stoere) brandweermannen en de burgemeester, is de foto hiernaast (ook van Henk) van de nieuwe (ferme) brandweervrouwen?

 

 

(red kb)