Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nieuws Opera Viva Festival

publicatiedatum: di 22 januari 2019

Opera Viva van zondag 7 t/m woensdag 10 april 2019 introduceert het eerste Opera Viva Festival in Woerden met voor elk wat wils. Naast een aantal miniconcerten, (op diverse locaties), zijn er vier voorstellingen ‘Passie voor Opera’ met icoon Ernst Daniel Smid, twee keer ‘is er Een Groene Hart Opera’ van lokale amateurs zangers en ‘Naked’ van Carla Regina, artistiek leider van dit hele festival

 

Programma Opera Viva Festival nagenoeg klaar

  • Ernst Daniel Smid.

Voor de start op zondagavond 7 april heeft muziektheatermaakster Carla een icoon uitgenodigd,

Als zanger zong hij voornamelijk baritonrollen in opera's en musicals.

Hij presenteerde o. a. ook het televisieprogramma Una Voce Particolare en het Radio 4-programma Ernst Daniël. Na het grote succes van zijn derde theaterprogramma in 2008 maakte Smid opnieuw een theatertournee door heel Nederland met De 3 Baritons, hijzelf met Henk Poort en Marco Bakker.

 

 ‘Passie voor Opera’

Smid komt naar Woerden om zijn passie voor muziek te delen in  ‘Passie voor Opera’  en vertelt verhalen over de componisten Verdi, Puccini en Mozart, de genieën achter hun werk. Hun levens zijn net opera's.

Ernst Daniel Smid deelt zijn passie voor muziek met u, ook tijdens sing-along momenten.

 

  • Naked.

"Als ik anders ben, apart, dat maakt echt niet uit. Ik heb mijzelf,anders, apart, naked,” zo luidt de toelichting van Carla Regina op haar voorstelling die ze al in vele theaters bracht. Het is het verhaal van een vrouw tussen twee culturen, tussen twee landen, de oude tradities van Puglia, Italië en van

haar leven in Amsterdam, Nederland.

 

Een vrouw tussen heden en verleden, herinneringen en hopen. Verhalen van identiteit, heimwee, eenzaamheid en bijbehoren: de menselijke reis die migratie heet.   Verhalen van een artiest die niet in  hokjes past: zangeres, pianist en storyteller. Italiaanse folkmuziek, Nederlandstalige nummers, opera aria's en videokunst in een universeel verhaal over heimwee, verbondenheid en kwetsbaarheid. Haar voorstelling is op dinsdagavond 9 april.

 

  • Echt Woerdens.

Op maandagavond 8 april en woensdagavond 10 april is er de traditionele amateurvoorstelling, dit jaar ‘Een Groene Hart opera’. Koeien, boeren en boerinnen, stallen, kaas maken, naar de markt gaan, Graskaasdag, he geluid van de kaasbel, handjeklap, de veiling als hoogtepunt van deze dag en het kaaspakhuis als plek om te bezoeken.

 

De opera is een ode aan Woerden als kaasstad, aan alle kaasboeren, handelaren en anderen die Woerden tot kaasstad van het Groene Hart maken.

Een mooie opera van muziektheatermaakster Carla Regina die haar zangers laat schitteren.

 

MELD JE AAN!

De repetities zijn in volle gang, maar amateurzangers kunnen zich nog aansluiten.

 

 

Woerden gaat weer bruisen.

Daarnaast zijn er diverse miniconcerten op andere plekken in Woerden waaronder op woensdagmiddag bij Galerie van Slagmaat, daarover later meer informatie. De stad gaat bruisen van de opera met dit bijzondere  festival voor jong en oud, voor iedereen die van muziek en opera houdt en dat maar liefst vier dagen lang.

Via KUVO worden twee workshops aan basisscholen aangeboden om ook de jongste kinderen via het verhaal van Hans en Grietje kennis te laten maken met opera.

 

  • Tickets.

Kaartjes voor de voorstellingen in Het Klooster zijn via Het Klooster te bestellen, zoek op datum van de betreffende voorstellingen. Alle gangbare kortingspassen zijn op deze voorstellingen van toepassing.