Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbrief



Items voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Fotograaf Bas Losekoot - Workshop en Lezing

publicatiedatum: di 29 januari 2019

Bas Losekoot is 4 februari gast in het Fotografencafé. Als portret- en documentair fotograaf heeft hij zijn liefde voor cinema/studiowerk op verrassende wijze weten te combineren met straatfotografie. Voor zijn “Urban Millennium Project” fotografeerde hij onlangs in 9 megasteden met off-camera flits techniek. Deze bijzondere vakman gaat een workshop (13.30 uur) en een lezing (20.00 uur) geven.

 

In de Workshop;  van 13.30 uur – 17.00 uur: (€ 62,50)

vertelt hij over zijn concept, werkwijze en ervaringen, en zullen we vooral aan het werk gaan met flitsers op straat. Onderwerpen die ter sprake zullen komen zijn: licht/schaduw, scherpte, kadrage, positie van camera, mis en scene. Maar ook, de kunst van het observeren: hoe herken je interessante locaties en betekenisvolle situaties en hoe kan je die het beste tot uitdrukking laten komen.

Lees hier alles over de Workshop

In de Lezing (20.00 uur/ gratis)

De afgelopen zeven jaar werkte Bas Losekoot aan zijn ‘Urban Millennium Project’ waarin hij de gevolgen van toenemende urbanisatie en bevolkingsdichtheid op het menselijk gedrag heeft vastgelegd.
Bas onthult op haast intieme wijze in zijn foto’s “minidrama’s” die normaal aan het blote oog voorbij zouden gaan. Door de densiteit en de stressvolle dynamiek van de stad, gaan inwoners van steden zich op vergelijkbare manieren gedragen. Zo lijken het individuele beelden, maar brengt Bas juist het universele karakter van de stadsmens naar voren. Het resultaat is een foto-essay dat sociologisch inzicht biedt in de menselijke conditie in hedendaagse megasteden. Hoe is hij te werk gegaan? En wat leerde het project hem over het samenleven in steden?

 

Fotografencafé Kasteel Woerden.

Je bent altijd van harte welkom

Data:  op de eerste maandag van februari, april, juni, augustus, oktober en december.


Fotografencafé Kasteel Woerden is een organisatie van, voor en door fotografen.


We organiseren zes maal per jaar een dag waarop we een workshop of masterclass, film en portfolio-besprekingen programmeren en een gastfotograaf uitnodigen.

 

Kasteel Woerden biedt ons onderdak : Grand Café, Restaurant en de Ridderzaal staan ‘s middags en ‘s avonds tot onze beschikking.Ben je enthousiast fotograaf: Schroom niet en

  • schrijf je in voor een workshop of masterclass
  • kom naar Fotoplaza
  • schuif aan bij het Fotografendiner,
  • luister ademloos naar de gastfotograaf
  • laat je portfolio bespreken

 

zie hier het hele programma van 4 februari