Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Training vrijwilligers Inloophuis

publicatiedatum: za 26 januari 2019

Even weer stilstaan bij de waarden en normen van Inloophuis ‘Leven met kanker’, dat voor mensen die leven met kanker en hun naasten een ontspannen ontmoetingsplaats biedt. Vrijwilligers van het Inloophuis deden afgelopen week mee aan een speciale training, het was een verdiepingsmoment om te zorgen dat de neuzen dezelfde kant op blijven gaan.

 

Zo werd uitvoerig stilgestaan bij de waarden en normen van het Inloophuis: gastvrijheid, integriteit, empathie, veiligheid en respect. Wat betekenen die waarden werkelijk, hoe zie je dat terug in gedrag, wat zien gasten hiervan en hoe pas jij hierin met jouw eigen waarden en normen.

Het was een moment om met elkaar weer te bespreken op welke manier vrijwilligers en medewerkers een veilige vertrouwde omgeving voor lotgenotencontact van gasten kunnen scheppen.

 

Het Inloophuis ‘Leven met kanker’ biedt een plek aan mensen met kanker en hun naasten voor activiteiten, ontspanning en lotgenotencontact.

Jaarlijks vallen er gasten af en komen er nieuwe bij.

Eén op de vier mensen krijgt op enig moment in zijn of haar leven kanker.

Vrijwilligers bieden begrip, een luisterend oor, troost, ondersteuning. De mens staat centraal en niet alleen het ziek zijn, het patiënt zijn.

 

Met gedegen bijscholing bewaakt het Inloophuis de kwaliteit van de dienstverlening en houdt deze up-to-date.